İki Kişilik Lezzet Şöleni: Kısır Tarifi
Ölçüleri tam olarak belirtilen bu nefis kısır tarifi, israfı önlemek isteyenler için ideal. İki kişilik hazırlanan bu tarif, enfes bir lezzet sunarken aynı zamanda ekonomik olmayı da başarıyor. Bol baharatlı ve taze malzemelerle hazırlanan bu kısır, hem hafif hem de doyurucu bir yemek arayanlar için mükemmel bir seçenek. Hazırlık aşaması oldukça kolay ve hızlıdır. Pratikliği ve lezzeti ile mutfağınıza yeni bir soluk getirecektir. Deneyip, beğeneceğinizi umuyoruz! Afiyet olsun!Malzemeler: 2 Kişilik Kısır İçin
* 1 su bardağı ince bulgur* 1 su bardağı sıcak su
* 1 adet orta boy soğan (ince kıyılmış)
* 1 tatlı kaşığı domates salçası
* 1 tatlı kaşığı biber salçası
* 5 yemek kaşığı zeytinyağı
* 1 adet salatalık (küçük küpler halinde doğranmış)
* 1 adet domates (küçük küpler halinde doğranmış)
* 3-4 dal maydanoz (ince kıyılmış)
* 5-6 adet marul yaprağı (incecik doğranmış)
* 1 tatlı kaşığı tuz
* 1 çay kaşığı karabiber
* 1 çay kaşığı pul biber
* 1/2 çay kaşığı kimyon
* 1/2 adet limon suyu
* 1-2 yemek kaşığı nar ekşisi
Hazırlanışı: Adım Adım 2 Kişilik Kısır
1. Öncelikle, ince bulguru sıcak su ile ıslatın ve yaklaşık 15-20 dakika şişmesi için bekletin. Bu süre zarfında diğer malzemeleri hazırlayabilirsiniz. Soğanı incecik doğrayın. Salatalık ve domatesi küçük küpler halinde doğrayın. Maydanozu ince ince kıyın. Marulları da incecik doğrayın.2. Şişen bulguru bir kaba alın. Üzerine doğranmış soğan, domates salçası, biber salçası, zeytinyağı, tuz, karabiber, pul biber ve kimyonu ekleyin. İyice karıştırın ve yaklaşık 5 dakika kısık ateşte kavurun. Bu işlem bulgurun daha lezzetli olmasını sağlayacaktır.
3. Kavrulan bulgura, doğranmış salatalık, domates ve maydanozu ekleyin. Limon suyu ve nar ekşisini de ilave edip, tekrar iyice karıştırın. Tat isteğinize göre limon suyu ve nar ekşisinin miktarını ayarlayabilirsiniz. Marulları en son ekleyip hafifçe karıştırın ki, fazla ezilmesinler.
4. Hazırladığınız 2 kişilik kısırınızı servis tabağına alın ve dilediğiniz gibi süsleyerek servis yapın. Yanında ayran veya cacık ile servis edebilirsiniz.