Nefis Bir Tatlı Deneyimi
Bir dilimle yetinmekte zorlanacağınız, ağızda dağılan lezzetli bir tatlı tarifiyle karşınızdayız! Hindistan cevizinin ve ananasın muhteşem uyumunu, kremalı bir cheesecake ile buluşturan bu tarif, tatlı severleri büyüleyecek. Hazırlaması oldukça kolay olan bu tarif, hem pratik hem de son derece lezzetli. Aileniz ve arkadaşlarınız için mükemmel bir ikram olacak bu enfes tatlıyı mutlaka denemelisiniz. Özel günlerinizin vazgeçilmezi olacak bu tarif ile misafirlerinizi etkileyebilirsiniz. Yumuşacık kek tabanı, kremalı iç ve tatlı ananas sosuyla mükemmel bir lezzet dengesi sunuyor. Hazırlık aşamalarını takip ederek siz de bu muhteşem lezzeti evinizde kolayca hazırlayabilirsiniz.Malzemeler: Kek Tabanı
* 200 gram yulaflı bisküvi* 80 gram tereyağı
Malzemeler: Cheesecake Karışımı
* 3 adet yumurta* 550 gram tam yağlı beyaz peynir
* 200 mililitre Hindistan cevizi kreması
* 1 yemek kaşığı un
* 2 yemek kaşığı Hindistan cevizi rendesi
* 3 dilim ananas (cheesecake içine)
Malzemeler: Ananas Sosu
* 4-5 dilim ananas* 2 yemek kaşığı şeker* 1 tatlı kaşığı mısır nişastası
* 1 yemek kaşığı su
Hazırlanış
1. Kek tabanını hazırlamak için yulaflı bisküvileri robotta veya poşet içinde ezerek un haline getirin. Eritilmiş tereyağını ekleyip karıştırın. Hazırladığınız karışımı yağlanmış bir kalıba yayın ve buzdolabında 15 dakika kadar bekletin.2. Cheesecake karışımını hazırlamak için yumurtaları, beyaz peyniri, Hindistan cevizi kremasını, unu ve Hindistan cevizi rendesini mikserde iyice çırpın. Küçük küpler halinde doğradığınız 3 dilim ananası da karışıma ekleyin ve hafifçe karıştırın. Hazırladığınız karışımı kek tabanının üzerine yayın.
3. Ananas sosu için; 4-5 dilim ananası, şekeri, mısır nişastasını ve suyu bir tencerede orta ateşte pişirin. Ananaslar yumuşayıp sos kıvamını alıncaya kadar pişirmeye devam edin. Sosu soğuması için bir kenara alın. Cheesecake'i önceden ısıtılmış 170 derece fırında 45-50 dakika pişirin. Fırından çıkarıp soğuması için bekletin. Soğuduktan sonra üzerine ananas sosunu dökün ve buzdolabında en az 4 saat, tercihen bir gece bekletin.