Muhteşem Bir Sonbahar Lezzeti

Lezzetli ve doyurucu bir sonbahar çorbası arayışındaysanız, doğru yerdesiniz! Bu tarif, mevsimin en sevilen sebzelerini bir araya getiriyor: tatlı bal kabağı ve aromatik mantarlar. Kremsi dokusu ve baharatlı aromasıyla damaklarda unutulmaz bir tat bırakacak. Hazırlaması oldukça kolay olan bu çorba, hem hafta içi akşam yemekleri hem de özel günler için mükemmel bir seçenek. Aileniz ve misafirleriniz bu enfes çorbaya bayılacaklar. Özellikle soğuk havalarda içinizi ısıtacak, sizi doyuracak ve mutlu edecek bu tarif mutlaka denemeye değer. Şimdi malzemeleri ve hazırlanışını inceleyerek, bu lezzeti sofranıza taşıyabilirsiniz.

Malzemeler

* 600 gram bal kabağı* 1 adet orta boy soğan
* 100 gram çeşitli mantar (örneğin, kültür mantarı, shiitake)
* 2 dal taze maydanoz (ince kıyılmış)
* 200 mililitre su
* 200 mililitre süt (veya krema)
* 2 çorba kaşığı tereyağı
* 1 çorba kaşığı zeytinyağı
* 1 çay kaşığı (silme) muskat cevizi rendesi
* 1 yemek kaşığı toz zerdeçal
* 1 adet kuru kırmızı biber (ince kıyılmış, veya pul biber)
* 1 tatlı kaşığı tuz (damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz)
* 1 tatlı kaşığı karabiber

Hazırlanışı

Öncelikle bal kabağını soyun, çekirdeklerini temizleyin ve küçük küpler halinde doğrayın. Soğanı da ince ince doğrayın. Tereyağı ve zeytinyağını geniş bir tencerede eritin. Soğanı ekleyin ve yumuşayana kadar kavurun. Ardından doğranmış mantarları ekleyin ve birkaç dakika daha kavurun. Bal kabağını, suyu, sütü, muskatı, zerdeçal, kırmızı biberi, tuzu ve karabiberi tencereye ekleyin. Karıştırın ve kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra kısık ateşte yaklaşık 20-25 dakika, bal kabağı yumuşayana kadar pişirin. Pişen çorbayı blendırdan geçirin veya pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar çırpın. Son olarak, ince kıyılmış maydanozu ekleyin ve karıştırın. Sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun!

Servis Önerileri

Hazırladığınız bal kabağı ve mantar çorbasını, kızarmış ekmek dilimleri, krema veya yoğurt ile servis edebilirsiniz.