Muhteşem Bir Sonbahar Lezzeti
Lezzetli ve doyurucu bir sonbahar çorbası arayışındaysanız, doğru yerdesiniz! Bu tarif, mevsimin en sevilen sebzelerini bir araya getiriyor: tatlı bal kabağı ve aromatik mantarlar. Kremsi dokusu ve baharatlı aromasıyla damaklarda unutulmaz bir tat bırakacak. Hazırlaması oldukça kolay olan bu çorba, hem hafta içi akşam yemekleri hem de özel günler için mükemmel bir seçenek. Aileniz ve misafirleriniz bu enfes çorbaya bayılacaklar. Özellikle soğuk havalarda içinizi ısıtacak, sizi doyuracak ve mutlu edecek bu tarif mutlaka denemeye değer. Şimdi malzemeleri ve hazırlanışını inceleyerek, bu lezzeti sofranıza taşıyabilirsiniz.Malzemeler
* 600 gram bal kabağı* 1 adet orta boy soğan* 100 gram çeşitli mantar (örneğin, kültür mantarı, shiitake)
* 2 dal taze maydanoz (ince kıyılmış)
* 200 mililitre su
* 200 mililitre süt (veya krema)
* 2 çorba kaşığı tereyağı
* 1 çorba kaşığı zeytinyağı
* 1 çay kaşığı (silme) muskat cevizi rendesi
* 1 yemek kaşığı toz zerdeçal
* 1 adet kuru kırmızı biber (ince kıyılmış, veya pul biber)
* 1 tatlı kaşığı tuz (damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz)
* 1 tatlı kaşığı karabiber