Unutulmaz Bir Lezzet: Kıbrıs Tatlısı

Bu tarif, ağızda dağılan enfes bir tatlı deneyimi sunuyor. Yumuşak kek yapısı, ferahlatıcı şerbeti ve kremalı üstüyle tarifi deneyen herkesi kendine hayran bırakacak kadar lezzetli. Özellikle Kıbrıs mutfağını sevenler için vazgeçilmez bir seçenek. Hazırlaması oldukça pratik olan bu tatlıyı, sevdiklerinizle birlikte keyifle tüketebilirsiniz. Malzemeleri kolayca bulunabiliyor ve yapımı oldukça basit. Deneyip, tarifin büyüsüne kapılmamanız mümkün değil. Tatlı keyfi için hemen denemeye başlayın! Aileniz ve arkadaşlarınız bu enfes tatlıya bayılacaklar, emin olabilirsiniz.

Malzemeler

Kek İçin:

  • 3 adet yumurta
  • 1/2 su bardağı şeker
  • 1/2 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı ceviz içi
  • 1 su bardağı galeta unu
  • 1 paket vanilin
  • 1 paket kabartma tozu

Şerbet İçin:

  • 2 su bardağı su
  • 1 su bardağı şeker
  • 1-2 damla limon suyu

Krema İçin:

  • 1 litre süt
  • 5 yemek kaşığı nişasta
  • 4 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 paket krem şanti

Süsleme İçin:

  • 1 su bardağı Hindistan cevizi

Hazırlanış

Kekin Hazırlanması:

Öncelikle kek için gerekli olan yumurta, şeker, sıvı yağ, ceviz içi, galeta unu, vanilin ve kabartma tozunu derin bir kapta iyice çırpın. Hazırladığınız karışımı yağlanmış ve unlanmış bir fırın kabına dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 25-30 dakika pişirin. Kekin pişip pişmediğini kürdan testiyle kontrol edin. Pişen keki fırından çıkarıp soğumaya bırakın.

Şerbetin Hazırlanması:

Şerbet için suyu ve şekeri bir tencerede kaynatın. Kaynamaya başladıktan sonra 1-2 damla limon suyu ekleyin ve 5 dakika daha kaynatmaya devam edin. Şerbeti ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Soğuyan şerbeti, soğumuş olan kekin üzerine gezdirin.

Kremanın Hazırlanması ve Sunum:

Krema için süt, nişasta ve şekeri bir tencerede koyu kıvam alana kadar pişirin. Ocaktan aldıktan sonra krem şantiyi ekleyip çırpın. Soğuyan kekin üzerine kremayı yayın ve Hindistan cevizi ile süsleyin. Afiyet olsun!