Karides severler için özel bir tarif! Bu enfes karides mantı, damak zevkinize unutulmaz bir lezzet şöleni sunacak. Bir kez denediğinizde, başka mantı yemek istemeyeceğinizden emin olabilirsiniz. Yumuşak hamurun içindeki lezzetli karides dolgusu, ağızda dağılan bir deneyim yaşatacak. Sıcak servis edildiğinde tadına doyamayacağınız bu tarifi mutlaka denemelisiniz. Aileniz ve arkadaşlarınız için harika bir akşam yemeği seçeneği olacaktır. Hazırlığı oldukça kolaydır ve malzemeleri de kolaylıkla bulabilirsiniz.
Malzemeler ve Hazırlık
İşte bu eşsiz karides mantı için gerekli malzemeler: 200 gram taze karides, 1 adet ince yufka, 1 diş sarımsak, 2 yemek kaşığı yoğurt, 1 yemek kaşığı tereyağı, 1 çay kaşığı kırmızı toz biber, 1 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber ve 1 çay kaşığı kuru nane. Öncelikle karidesleri temizleyip incecik doğrayın. Sarımsağı da incecik kıyın. Yufkayı istediğiniz boyutta kareler halinde kesin. Daha sonra, karides, sarımsak, yoğurt, baharatları ve tereyağını bir kapta iyice karıştırın.
Püf Noktaları ve Sunum
Hazırladığınız karışımı yufka karelerinin ortasına koyun ve köşelerini birleştirerek üçgen şeklinde kapatın. Kapatırken kenarların birbirine yapışmasını sağlayın. Hafifçe yağlanmış bir tepsiye dizin ve önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin. Sıcak servis etmenizi tavsiye ederiz. Yanında yoğurt sosuyla birlikte servis edebilirsiniz. Dilediğiniz gibi süsleyerek sunumunuzu daha şık hale getirebilirsiniz. Afiyet olsun!