Nefis Ispanaklı Pasta Tarifi

Tadında ıspanaktan eser olmayan, görüntüsüyle kilolarca Antep fıstığından yapıldığını düşündüren bir pasta tarifiyle karşınızdayız. Bu enfes ispanaklı lezzeti, klasik kek tariflerinden esinlenerek hazırladık. İnanılmaz derecede yumuşak ve hafif bir dokuya sahip olan pastamız, ağızda dağılıyor. Hem görünümüyle hem de lezzetiyle sofralarınızın yıldızı olmaya aday. Aileniz ve misafirleriniz bu eşsiz lezzeti çok sevecekler. Hazırlaması ise sandığınızdan çok daha kolay! Deneyin ve farkı görün!

Malzemeler

Kek için: 3 adet yumurta, 1 su bardağı toz şeker, 1/2 çay bardağı süt, 1 çay bardağı sıvı yağ, 2,5 su bardağı un, 1 paket kabartma tozu, 300 gram ıspanak (püre haline getirilmiş).
Krema için: 3 su bardağı labne peyniri, 1 su bardağı pudra şekeri, 1/2 su bardağı krem şanti, 1/2 su bardağı süt.
Süsleme için: 10 adet çilek.

Hazırlanış

Öncelikle kek hamurunu hazırlayalım. Yumurta ve şekeri çırpıcıyla köpürene kadar çırpın. Ardından süt ve sıvı yağı ekleyip karıştırmaya devam edin. Un ve kabartma tozunu eleyerek karışıma yavaşça ekleyin. En son olarak ıspanak püresini de ilave edip, malzemeleri iyice birleştirin. Hazırladığınız kek hamurunu yağlanmış ve unlanmış bir kek kalıbına dökün ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 35-40 dakika pişirin. Kek soğurken kremayı hazırlayabilirsiniz. Labne peynirini, pudra şekerini, krem şantiyi ve sütü mikserle güzelce çırpın. Soğuyan keki ikiye kesin ve arasına kremayı sürün. Üzerini kalan kremayla kaplayın ve dilediğiniz gibi süsleyin. Biz çilek kullandık, ancak tercihinize göre farklı meyveler de kullanabilirsiniz. Afiyet olsun!