Nefis Cheesecake Deneyimi
Klasik cheesecake'in tadını, pratik porsiyonlar halinde yaşayın! Bu tarifle, büyük bir cheesecake'in zahmetinden kurtulup, küçük ve şık görünümlü tatlılar hazırlayabilirsiniz. Misafirlerinize sunabileceğiniz gibi, kendinize özel bir keyif anı da yaratabilirsiniz. Her lokmada yoğun bir lezzet patlaması yaşayacağınız bu tarif, hem yapımı kolay hem de son derece lezzetli. İstediğiniz kadar yapabilir ve buzdolabında saklayarak istediğiniz zaman afiyetle yiyebilirsiniz. Malzemeler oldukça yaygın ve kolay bulunabiliyor.Malzemeler ve Hazırlanış
Kuru Taban İçin: 1 paket yulaflı bisküvi ve 60 gram eritilmiş tereyağı. Bisküvileri robotta iyice un haline getirin. Eritilmiş tereyağını ekleyerek karıştırın ve küçük kalıplara yayın. Buzdolabında en az 15 dakika bekletin.Cheesecake Kreması İçin: 400 gram labne peyniri, 30 gram nişasta, 120 gram şeker, 1 paket vanilya, 1 paket sıvı krema ve 2 adet yumurta. Labne peynirini mikser ile iyice çırpın. Şeker, vanilya ve nişastayı ekleyip karıştırmaya devam edin. Yavaşça yumurtaları ve sıvı kremayı ekleyip, pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar çırpın. Hazırladığınız karışımı bisküvili tabanların üzerine yayın. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 25-30 dakika pişirin.
Ahududu-Böğürtlen Sosu İçin: 100 gram ahududu, 100 gram böğürtlen, 1 yemek kaşığı nişasta, 1/2 çay bardağı su ve 1/2 çay bardağı şeker. Meyveleri bir tencereye alın. Üzerine suyu, şekeri ve nişastayı ekleyin. Orta ateşte, kısık ateşte koyulaşana kadar pişirin. Soğuyunca, pişen cheesecake'lerin üzerine gezdirin ve servis edin.