Nefis Mini Cheesecake

Küçük boyutuyla büyük lezzet sunan bu enfes tatlıyı mutlaka denemelisiniz! Yumuşacık peynirli dokusu ve ferahlatıcı limon aromasıyla damağınıza unutulmaz bir lezzet şöleni yaşatacak. Hazırlaması oldukça kolay olan bu tarifi, sevdiklerinizle paylaşabileceğiniz mükemmel bir ikram olarak sunabilirsiniz. Özel günlerinizin ya da hafta sonu tatlı keyfinizin vazgeçilmezi olacak bu mini cheesecake'ler, hem görsel hem de lezzet olarak tam not alacak. Aileniz ve arkadaşlarınız bu enfes tatlıya bayılacak. Siz de hemen yapmaya başlayın ve tadına bakın!

Malzemeler: Kısım 1 (Kuru Taban)

* 1 paket yulaflı bisküvi
* 2 yemek kaşığı (tepeleme) tereyağı
* 1/2 su bardağı fındık (veya tercih ettiğiniz kuruyemiş)

Malzemeler: Kısım 2 (Cheesecake Karışımı)

* 300 gram labne peyniri
* 1 kutu sıvı krema
* 2 adet yumurta
* 1 su bardağı toz şeker
* 2 yemek kaşığı nişasta
* 1 yemek kaşığı un
* 1 paket vanilin

Malzemeler: Kısım 3 (Limon Sosu)

* 2 adet limonun suyu
* 1 çay bardağı şeker
* 1 su bardağı su
* 1,5 yemek kaşığı nişasta
* 1/2 çay kaşığı zerdeçal (isteğe bağlı, renk ve aroma için)
* 1/2 adet limon kabuğu rendesi

Hazırlanış:

Öncelikle, yulaflı bisküvileri incecik kıyın. Eritilmiş tereyağı ve fındıkla karıştırıp, kek kalıplarının tabanlarına yayın ve hafifçe bastırarak sıkıştırın. Buzdolabında bekletin. Ardından, labne peyniri, sıvı krema, yumurtalar, şeker, nişasta, un ve vanilyayı mikserde iyice çırpın. Hazırladığınız karışımı, bisküvili tabanların üzerine yayın. 170 derece önceden ısıtılmış fırında, yaklaşık 25-30 dakika pişirin. Cheesecake’ler pişerken, limon sosunu hazırlayın. Limon suyu, şeker, su, nişasta, zerdeçal ve limon kabuğu rendesini bir tencerede kaynatın. Kıvam alınca ocaktan alın. Soğuyan cheesecake'lerin üzerine limon sosunu gezdirin ve buzdolabında en az 2 saat soğumaya bırakın. Servis etmeden önce üzerine isteğe bağlı olarak taze nane veya limon dilimleri ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun!