Muhteşem Limonlu Haşhaşlı Mini Kek

Kokusuyla, dokusuyla, lezzetiyle damağınızda enfes bir tat bırakacak mini limonlu haşhaşlı kek tarifiyle mutfağınıza davet ediyoruz! Bu tarif, hem pratik oluşuyla hem de göz alıcı sunumuyla sofralarınızın yıldızı olmaya aday. Hazırlaması oldukça kolay olan bu kek, çay saatlerinizin vazgeçilmez lezzetlerinden biri olacak. İçerisindeki limonun ferahlığı ve haşhaşın kıtır kıtır dokusu, mükemmel bir uyum yakalıyor. Aileniz ve misafirleriniz bu enfes lezzetin tadına doyamayacaklar. Deneyin ve farkı görün! Tarifimizde kullanılan malzemeler günlük kullanımda kolaylıkla bulunabilecek türden. Hazırlama aşamasında zorlanmayacağınızdan emin olabilirsiniz.

Malzemeler: Kek İçin

* 3 adet yumurta
* 1 su bardağı şeker
* 1 su bardağı süt
* 1/2 su bardağı sıvı yağ
* 2 su bardağı un
* 1 paket kabartma tozu
* 1 adet limon kabuğu rendesi
* 1 tatlı kaşığı vanilya aroması
* 5-6 yemek kaşığı mavi haşhaş tohumu

Malzemeler: Krema İçin

* 1 kutu sıvı krema
* 1 çay bardağı pudra şekeri

Hazırlanış

Öncelikle kek karışımını hazırlamak için derin bir kapta yumurtaları ve şekeri çırpın. Daha sonra sütü, sıvı yağı, unu, kabartma tozunu, limon kabuğu rendesini, vanilya aromasını ve haşhaş tohumlarını ekleyerek iyice karıştırın. Hazırladığınız kek karışımını yağlanmış ve unlanmış mini kek kalıplarına paylaştırın. Önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında yaklaşık 20-25 dakika pişirin. Kekler pişerken, krema için sıvı kremayı ve pudra şekerini çırpıcıyla çırpın. Pişen kekler iyice soğuyunca üzerine hazırladığınız kremayı sürün. Dilediğiniz gibi süsleyerek servis yapabilirsiniz. Bu mini limonlu haşhaşlı kekler, sevdiklerinizle paylaşabileceğiniz harika bir ikram olacaktır. Afiyet olsun!