Pratik ve Lezzetli Milföy Simit

Kahvaltılarınıza farklılık katacak, hazır simitlerden ayırt edilemeyecek kadar lezzetli ve çıtır çıtır milföy simitler yapıyoruz. Bu tarif, hazır milföy hamurunu kullanarak pratik bir şekilde enfes simitler elde etmenizi sağlayacak. Az malzemeyle çok lezzetli bir sonuç elde etmek isteyenler için ideal. Çocuklarınızın da çok seveceği bu simitleri denemeden geçmeyin. Kahvaltılık olarak mükemmel bir tercih olurken, çay saatleriniz için de harika bir atıştırmalık olabilir. Hazırlanması oldukça kolay ve hızlıdır, bu yüzden zamanınız kısıtlı olsa bile gönül rahatlığıyla tercih edebilirsiniz. İşte, ev yapımı çıtır simit keyfinin sırrı!

Malzemeler: Milföy Simit İçin Gerekliler

Tarif için ihtiyaç duyacağınız malzemeler oldukça basit ve muhtemelen mutfağınızda zaten mevcut. 4 adet milföy hamuru, 4 dilim kaşar peyniri (isteğe bağlı, başka peynirlerle de deneyebilirsiniz), 1 su bardağı susam, 2 yemek kaşığı pekmez ve 1 çay bardağı su yeterli olacaktır. Malzemeleri bir araya getirdikten sonra, simit yapımına başlayabilirsiniz. Hazırlık aşaması oldukça kısa sürecektir.

Hazırlanış: Ev Yapımı Milföy Simit

Öncelikle, milföy hamurlarını çözün. Daha sonra, her bir hamuru istediğiniz kalınlıkta açın. Açtığınız hamurları istediğiniz şekle getirebilirsiniz. Klasik simit görünümünü elde etmek için uzun şeritler halinde kesin ve halkalar oluşturun. Hazırladığınız simit hamurlarının üzerine kaşar peynirini yerleştirebilirsiniz. Daha sonra, pekmezi ve suyu karıştırıp, bu karışımla simitleri fırçalayın. Bol miktarda susam serpin. Önceden ısıtılmış fırında, kızarana kadar pişirin. Pişirme süresi fırınınıza göre değişiklik gösterebilir. Sıcak sıcak servis edebilir ya da soğuyunca da afiyetle yiyebilirsiniz. Deneyip yorumlarınızı bekliyoruz!