Nefis Bir Akşam Yemeği: Milföye Sarılı Soslu Köfte

Akşam yemekleriniz için farklı bir lezzet arayışındaysanız, karşınızda enfes bir tarif var! Milföy hamuru ile hazırlanan bu nefis soslu köfteler, hem görselliğiyle hem de lezzetiyle sofranızın yıldızı olacak. Hazırlaması oldukça pratik olan bu tarifi, sevdiklerinizle paylaşabileceğiniz özel bir akşam yemeği için gönül rahatlığıyla deneyebilirsiniz. Malzemelerin tamamı kolaylıkla bulunabilecek türden olup, kısa sürede hazırlayabileceğiniz bir tariftir. Siz de misafirlerinizi veya ailenizi bu enfes lezzetle şımartın. Tarifimizde kullanılan baharatlar, köftelerin aromasını zenginleştirecek ve damak zevkinize hitap edecektir. Unutmayın, yemeğinizi süslemek ve sunumunuza özen göstermek, keyfinizi ikiye katlar.

Gerekli Malzemeler

* 8 adet milföy hamuru
* 250-300 gram kıyma
* 1 adet soğan (ince kıyılmış)
* 1 adet yumurta (çırpılmış)
* 2-3 yemek kaşığı Antep fıstığı (ince kıyılmış)
* 3/4 çay bardağı galeta unu
* 1 çay kaşığı tuz
* 1 çay kaşığı karabiber

Köfte Hazırlama ve Pişirme Adımları

Öncelikle soğanı ince ince kıyıp, kıyma ile birlikte bir kapta iyice karıştırın. Çırpılmış yumurtayı, galeta ununu, tuzu ve karabiberi ekleyip, malzemeleri iyice yoğurun. İnce kıyılmış Antep fıstığını da karışıma ekleyin ve tekrar karıştırın. Hazırladığınız harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, yuvarlak köfteler oluşturun. Her bir milföy hamurunu ikiye bölüp, her bir köftenin etrafına sarın. Hazırladığınız milföye sarılı köfteleri önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirin. Pişirme süresi fırınınıza göre değişebilir, bu nedenle pişirme sırasında kontrol etmenizde fayda var. Pişen köfteleri dilediğiniz sos ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!

Servis Önerileri

Pişen milföye sarılı soslu köfteleri, çeşitli soslar ile servis edebilirsiniz. Yoğurtlu bir sos veya domates sosu, köftelerin lezzetini daha da ortaya çıkaracaktır. Yanında patates kızartması veya salata da tercih edebilirsiniz.