Hızlı ve Pratik Börek Tarifi

Yufka bulamadınız mı? Problem değil! Bu tarifte buzluktaki milföy hamurlarını kullanarak, çıtır çıtır, lezzetli bir börek hazırlayacağız. Bu pratik tarifle hem zamandan tasarruf edecek hem de enfes bir sonuç elde edeceksiniz. Hazırlaması oldukça kolay olan bu börek, çay saatlerinizin vazgeçilmezi olacak. Aileniz ve misafirleriniz bu lezzete bayılacak! Malzemeler oldukça basit ve muhtemelen mutfağınızda zaten mevcut. Hem sıcak hem de soğuk olarak tüketebileceğiniz bu börek, her durumda mükemmel bir tercih olacaktır.

Gerekli Malzemeler

* 3 adet milföy hamuru
* 100 gram beyaz peynir (tercihen lor peyniri)
* 50 gram rendelenmiş kaşar peyniri
* 2 yemek kaşığı sıvı yağ
* 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
* 1/2 çay kaşığı karabiber
* 1 adet yumurta sarısı (sürme için)
* 1 tatlı kaşığı çörek otu

Hazırlanış

Öncelikle milföy hamurlarını çözülmeye bırakın. Daha sonra, beyaz peynir ve kaşar peynirini bir kapta iyice karıştırın. Karışıma sıvı yağı, kırmızı biberi ve karabiberi ekleyin. Tüm malzemeleri güzelce harmanlayın. Milföy hamurlarını tezgaha yayın ve üzerine peynirli karışımdan eşit şekilde yayın. Hamurları rulo şeklinde sarın ve istediğiniz kalınlıkta dilimleyin. Dilimlenmiş börekleri yağlanmış fırın tepsisine dizin. Üzerlerine yumurta sarısını sürün ve çörek otu serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 20-25 dakika kızarana kadar pişirin. Sıcak sıcak servis yapın ve afiyetle tüketin. Bu çıtır börek tarifini deneyip, yorumlarınızı bizimle paylaşmayı unutmayın!