Lezzetli ve Pratik Palamut Pilaki
Bugün sizlerle, tam mevsiminde yakalanmış lezzetli palamut balığını kullanarak hazırlayacağımız enfes bir pilaki tarifi paylaşıyoruz. Fırına gerek kalmadan, tencerede kolayca hazırlayabileceğiniz bu tarif, hem pratik hem de oldukça lezzetli. Taze domates, soğan ve sarımsak ile harmanlanan palamut, ağızda dağılan bir lezzet sunuyor. Baharatların dengeli kullanımıyla, balığın doğal lezzeti ön plana çıkarılıyor. Aileniz ve misafirleriniz bu enfes yemeğe bayılacak! Hazırlaması oldukça kolay olan bu tarif, zamanınızın kısıtlı olduğu günler için ideal bir seçenek. Siz de hemen deneyelim ve bu eşsiz lezzeti keşfedin!
Gerekli Malzemeler
Bu enfes palamut pilaki tarifini yapmak için ihtiyacınız olan malzemeler şunlardır: 1 adet büyük boy palamut balığı, 3 yemek kaşığı zeytinyağı, 3 diş sarımsak (ince kıyılmış), 3 adet orta boy soğan (ince doğranmış), 2 adet orta boy domates (küp doğranmış), 1 çay kaşığı tane karabiber, 1 çay kaşığı kimyon, 1 tatlı kaşığı tuz, 4 adet defne yaprağı, 1/2 çay bardağı su, 1/2 adet limonun suyu, 1/2 demet maydanoz (ince kıyılmış), 1/2 adet limon (dilimlenmiş, servis için).
Hazırlanış Aşamaları
Öncelikle, palamut balığını temizleyip pullarını alalım. Ardından, balığı orta boy parçalara ayıralım. Geniş bir tencereye zeytinyağını alıp, soğanları ve sarımsakları hafifçe kavuralım. Daha sonra, küp doğranmış domatesleri ekleyip, birkaç dakika daha pişirelim. Tane karabiber, kimyon, tuz ve defne yapraklarını ilave edip, karıştıralım. Palamut parçalarını tencereye ekleyelim ve üzerine 1/2 çay bardağı suyu ve limon suyunu gezdirelim. Tencerenin kapağını kapatıp, palamut balığı pişene kadar (yaklaşık 20-25 dakika) orta ateşte pişirelim. Pişen palamut pilaki'yi, ince kıyılmış maydanoz ile süsleyip, limon dilimleri ile servis edelim. Afiyet olsun!