Lezzetli Karides Güveci

Bu tarifte, enfes bir mantarlı karides güveci hazırlamanın püf noktalarını bulacaksınız. Soğan, sarımsak, mantar ve domatesle sotelenmiş lezzetli karidesler, tereyağı ve kaşar peyniriyle birlikte güveçte pişiriliyor. Bu muhteşem lezzeti deneyimlemek için aşağıdaki malzemeleri ve adımları takip edebilirsiniz. Güveç, hem sıcak hem de soğuk olarak servis edilebilir. Yanına pilav veya salata ekleyerek daha zengin bir yemek deneyimi yaşayabilirsiniz. Aileniz ve arkadaşlarınız bu tarifi çok sevecekler. Hazırlanışı oldukça pratik olup, kısa sürede sofranızı süsleyecek.

Gerekli Malzemeler

* 300 gram ayıklanmış karides* 1 adet kuru soğan (ince kıyılmış)
* 2 diş sarımsak (ezilmiş)
* 1 yemek kaşığı tereyağı
* 2 adet yeşil biber (küçük doğranmış)
* 1 adet domates (küçük doğranmış)
* 200 gram kültür mantar (dilimlenmiş)
* 1 tatlı kaşığı pul biber
* 1 çay kaşığı tuz
* 1/2 çay kaşığı karabiber
* 2 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri

Hazırlanış

1. Öncelikle soğanı tereyağı ile kavurun. Sarımsağı ekleyip hafifçe kavurduktan sonra, yeşil biberleri ve domatesleri ilave edin. Malzemelerin yumuşaması için birkaç dakika daha karıştırarak pişirin. Daha sonra dilimlenmiş mantarları ekleyin ve 5-7 dakika kadar kavurun. Tuz, karabiber ve pul biberi ekleyip karıştırın.
2. Kavrulmuş sebzelerin üzerine ayıklanmış karidesleri ekleyin ve 2-3 dakika daha pişirin. Karideslerin fazla pişmemesine dikkat edin, aksi takdirde sert olabilirler.
3. Hazırlanan karışımı fırın kabına dökün. Üzerine rendelenmiş kaşar peynirini serpiştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15-20 dakika kadar üzeri kızarana kadar pişirin. Sıcak olarak servis edin.