Tarif Hakkında

Bu tarifle, hem tavuk budu hem de göğsünden oluşan enfes bir soslu tavuk yemeği hazırlayacaksınız. Mangal tadını aratmayan bu lezzet, hazırlanması oldukça kolay ve hızlıdır. Aileniz ve misafirleriniz bu enfes yemeğe bayılacaklar. Özellikle hafta içi akşam yemekleri için ideal bir seçenektir. Deneyin ve farkı görün! Sizi muhteşem bir lezzet yolculuğuna çıkaracak bu tarifi mutlaka denemelisiniz.

Malzemeler

* 1 kilogram tavuk (but ve göğüs karışık)
* 4 yemek kaşığı ayçiçek yağı
* 4 yemek kaşığı süt
* 2 yemek kaşığı yoğurt
* 1 tatlı kaşığı domates salçası
* 1 tatlı kaşığı ketçap
* 2 diş sarımsak (ince kıyılmış)
* 1/2 tatlı kaşığı üzüm sirkesi
* 1/2 tatlı kaşığı bal
* 1 adet defne yaprağı
* 1 tatlı kaşığı kekik
* 1 çay kaşığı karabiber
* 1 çay kaşığı tuz
* 1 dal taze biberiye (ince kıyılmış)

Hazırlanışı

1. Öncelikle tavukları yıkayıp kurulayalım. Daha sonra, büyük bir kapta ayçiçek yağı, süt, yoğurt, domates salçası, ketçap, sarımsak, üzüm sirkesi, bal, defne yaprağı, kekik, karabiber, tuz ve biberiye'yi iyice karıştırarak sosumuzu hazırlayalım. Tavuk parçalarını bu sosa güzelce bulayalım ve en az 30 dakika buzdolabında marine edelim. Marine etme işlemi, tavuğun daha lezzetli ve yumuşak olmasını sağlayacaktır. 30 dakika sonra, önceden ısıtılmış ızgarada veya fırında (200 derece) tavukları pişirelim. Pişirme süresi tavukların büyüklüğüne göre değişebilir, yaklaşık 30-40 dakika yeterli olacaktır. Arada bir çevirerek her tarafının eşit şekilde kızarmasını sağlayalım. Pişen soslu tavuklarımızı servis edebiliriz. Yanında pilav veya patates kızartması ile servis edebilirsiniz.

Servis Önerileri

Pişen soslu tavukları sıcak olarak servis edin. Yanında patates püresi, pilav veya ızgara sebzelerle birlikte sunabilirsiniz. Afiyet olsun!