Nefis Vişne Dolgusu İçin

250 gram taze vişneyi, 3 yemek kaşığı toz şeker ve 2 yemek kaşığı nişasta ile birlikte bir tencerede orta ateşte pişirin. Vişneler yumuşayıp, suyunu salana kadar karıştırarak pişirmeye devam edin. Daha sonra ocaktan alıp soğumaya bırakın. Soğuyan vişne karışımını muffinlerin içine dolduracağız. Bu işlem, lezzetli ve sulu bir vişne dolgusu elde etmenizi sağlayacaktır. Dolguyu hazırladıktan sonra muffin hamuruna geçebiliriz.

Limonlu Muffin Hamuru

3 adet yumurtayı 1,5 su bardağı toz şeker ile iyice çırpın. Daha sonra 2/3 su bardağı sütü, 1 adet taze sıkılmış limon suyunu ve 1 su bardağı ayçiçek yağını ekleyip çırpmaya devam edin. Ayrı bir kapta 3 su bardağı unu, 1 paket kabartma tozunu, 1 paket vanilyayı ve 1/4 çay kaşığı tuzu karıştırın. Hazırladığınız kuru malzemeleri ıslak malzemelerin üzerine eleyerek ekleyin. En son olarak 1 adet rendelenmiş limon kabuğunu da ekleyip, hafifçe karıştırın. Hamurun fazla çırpılmamasına dikkat edin. Fazla çırpmak kekin sert olmasına neden olur.

Muffinlerin Pişmesi ve Sunumu

Hazırladığınız vişne dolgusundan her bir muffin kabına birer tatlı kaşığı koyun. Üzerine hazırladığınız muffin hamurunu paylaştırın. Önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında yaklaşık 20-25 dakika pişirin. Muffinler piştikten sonra fırından çıkarıp soğumaya bırakın. Soğuyan muffinleri servis edebilirsiniz. İsterseniz üzerine pudra şekeri serpebilir veya taze vişnelerle süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun! Bu tarifle misafirlerinizi etkileyebilecek enfes limonlu vişne dolgulu muffinlere sahip olacaksınız.