Nefis Bir Bamya Yemeği İçin Püf Noktalar
Seveni olduğu kadar sevmeyeni de olan bamya yemeği, doğru yöntemlerle mükemmel bir lezzete kavuşuyor. Bu tarifte, bamyanın püskürtmesini önlemek ve eşsiz bir lezzet elde etmek için limon suyunu nasıl kullanacağınızı göstereceğiz. Sırrı, hem yıkama suyunda hem de pişirme aşamasında kullanılan limon suyunda gizli. Aşırı sulu bir bamya yemeği yemek istemeyenler için bu tarif tam bir kurtarıcı. Özellikle yaz aylarında ferahlatıcı bir akşam yemeği için idealdir. Deneyimli aşçıların bile tavsiye ettiği bu tarif, sizin de mutfaktaki en sevdiğiniz bamya tarifiniz olacak. Hazırlık aşamasına geçmeden önce tüm malzemelerinizi önceden hazırlamanız, yemeğin daha hızlı ve pratik bir şekilde yapılmasını sağlayacaktır.Malzemeler: Lezzet Patlaması İçin
Bamya Hazırlığı İçin:
* 500 gram taze bamya* 1/2 adet limon suyu* 1 kase su
Pişirme İçin:
* 1 adet orta boy kuru soğan (ince kıyılmış)* 4 yemek kaşığı zeytinyağı
* 2 adet orta boy domates (küp doğranmış)
* 1 yemek kaşığı domates salçası
* 1/2 adet limon suyu
* 1,5 çay kaşığı tuz
* 1 su bardağı sıcak su