Nefis Limon Dolgusu İçin
3 adet limonun suyunu, 1 adet limonun kabuğunu rendeleyerek, 1 su bardağı toz şeker ve 3 yemek kaşığı nişasta ile karıştırın. Bu karışım, kurabiyelerinizin içerisine koyacağınız muhteşem limon dolgusunu oluşturacak. Dolguyu iyice karıştırarak pürüzsüz bir kıvam elde edin. Daha yoğun bir lezzet için limon kabuğu rendesini biraz daha artırabilirsiniz. Tatlılığı dilediğiniz gibi ayarlayabilirsiniz. Hazırladığınız dolguyu bir kenarda bekletin.Kıtır Kurabiye Hamuru
100 gram oda sıcaklığında tereyağını, 1/2 su bardağı pudra şekerini ve 1 paket vanilyayı bir kapta iyice çırpın. Tereyağı iyice yumuşamış olmalı. Daha sonra yavaş yavaş 3,5-4 su bardağı unu ekleyerek yoğurun. Hamurun kıvamını kontrol edin, çok sert olmamalı, ele yapışmayacak kadar yumuşak olmalıdır. Un miktarını, hamurun kıvamına göre ayarlayabilirsiniz. Yoğurma işlemi sırasında hamurun dağılmaması için fazla sert bastırmamaya özen gösterin. Hazırladığınız kurabiye hamurunu buzdolabında en az 30 dakika dinlendirin.Limon Dolgulu Kurabiye Hazırlama
Buzdolabından çıkardığınız hamuru merdane yardımıyla ince bir şekilde açın. Daha sonra, yuvarlak veya istediğiniz şekillerde kurabiye kalıplarıyla kesin. Her bir kurabiyenin ortasına birer tatlı kaşığı limon dolgusu koyun. Dolguyu koyduktan sonra, bir başka kurabiye hamuru parçası ile kapatın ve kenarlarını hafifçe bastırarak birleştirin. Hazırladığınız limon dolgulu kurabiyeleri önceden ısıtılmış fırında, 180 derecede yaklaşık 15-20 dakika pişirin. Pişen kurabiyelerin altın sarısı rengini almasına dikkat edin. Fırından çıkardıktan sonra soğumaya bırakın ve afiyet olsun! Sıcak servis edebilir veya soğuyunca da keyifle yiyebilirsiniz. İsterseniz üzerine pudra şekeri serpebilirsiniz.İpuçları
- Daha yoğun limon aroması için limon suyu miktarını artırabilirsiniz.- Kurabiyelerin daha çıtır olmasını istiyorsanız, fırın sıcaklığını biraz daha düşürebilirsiniz.
- Farklı şekillerde kurabiye kalıpları kullanarak sunumunuzu zenginleştirebilirsiniz.