Nefis Limonlu Haşhaşlı Kek

Yumuşacık dokusuyla, ağızda dağılan enfes bir kek tarifiyle karşınızdayız. Bu lezzetli limonlu haşhaşlı kek, hem çay saatlerinizin hem de özel günlerinizin vazgeçilmez tatlısı olacak. Hazırlaması oldukça kolay olan bu tarif, mutfakta acemi olanlar için bile ideal. Sıcacık fırından çıktığında yayılan limon ve haşhaş kokusu, tüm evi saracak. İçerisindeki malzemelerin uyumu, damakta unutulmaz bir lezzet bırakıyor. Aileniz ve arkadaşlarınız bu keki çok sevecek. Deneyip yorumlarınızı bizimle paylaşmayı unutmayın!

Malzemeler

Bu enfes kek için ihtiyacınız olan malzemeler şunlardır: 3 adet büyük boy yumurta, 1 su bardağı şeker, 2 adet büyük boy limonun suyu, 1 çay bardağı yoğurt, 1 su bardağı sıvı yağ, 3 su bardağı un, 1 paket kabartma tozu, 1 paket vanilin, 1 çay kaşığı karbonat, 2 yemek kaşığı haşhaş, 100 gram krema, 200 gram beyaz çikolata ve 1 yemek kaşığı Hindistan cevizi.

Hazırlanış

Öncelikle yumurtaları ve şekeri köpürene kadar çırpın. Ardından limon suyunu, yoğurdu ve sıvı yağı ekleyerek karıştırmaya devam edin. Ayrı bir kapta unu, kabartma tozunu, vanilyayı ve karbonatı karıştırın. Hazırladığınız kuru malzemeleri, ıslak malzemelere azar azar ekleyerek çırpın. En son olarak haşhaşı ilave edin ve hafifçe karıştırın. Hazırladığınız kek hamurunu yağlanmış ve unlanmış bir kek kalıbına dökün. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında yaklaşık 35-40 dakika pişirin. Kek pişerken, kremayı ve beyaz çikolatayı benmari usulü eritin. Pişen kek soğuyunca üzerine erittiğiniz çikolata sosunu dökün ve Hindistan cevizi serpin. Soğumaya bıraktıktan sonra dilediğiniz gibi servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun!