Nefis Bir Lezzet: Vejetaryen Barbunya Köftesi
Et yemeyenler ve vejetaryenler için harika bir alternatif olan bu tarifle, ağızda dağılan enfes barbunya köftesi yapabilirsiniz. Tarifimiz oldukça pratik olup, kısa sürede lezzetli bir yemek hazırlamanızı sağlar. Malzemeleri bir araya getirdikten sonra, kısa bir hazırlama süreciyle enfes köfteleriniz sofranızı süsleyecek. Aileniz ve misafirleriniz bu eşsiz lezzete bayılacak. Deneyin ve bu muhteşem tadı kendiniz keşfedin. Ayrıca, yanında yoğurt ve salata ile servis ederek damak zevkinize mükemmel bir uyum sağlayabilirsiniz. Özellikle yaz aylarında serinletici bir akşam yemeği alternatifi olarak da oldukça idealdir.Malzemeler Neler?
- 300 gram barbunya (haşlanmış)
- 1 adet yumurta
- 1 adet orta boy soğan (rendelenmiş)
- 2 yemek kaşığı galeta unu
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 avuç maydanoz (kıymış)
- 1 su bardağı galeta unu (ekmek kırıntısı)
- 1 su bardağı sıvı yağ (kızartma için)
- 1/2 su bardağı çırpılmış yoğurt (servis için)
Barbunya Köftesi Nasıl Yapılır?
1. Öncelikle haşlanmış barbunyaları bir kapta ezin. Daha sonra rendelenmiş soğanı, yumurtayı, galeta ununu, baharatları ve maydanozu ekleyip iyice karıştırın. Kıvamına göre daha fazla galeta unu ekleyebilirsiniz. Köfte harcınız hazır.2. Hazırladığınız harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak yuvarlayın.
3. Hazırladığınız köfteleri bol sıvı yağda kızartın. Kızaran köfteleri kağıt havlu üzerine alarak yağını süzdürün.
4. Sıcak servis yapacağınız barbunya köftelerini çırpılmış yoğurt ile birlikte servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!