Tarifin Hikayesi

Bu tarif, nesilden nesile aktarılan, geleneksel bir pazı çorbası tarifi. Ailenin özel günlerinde yapılan ve her seferinde büyük beğeni toplayan bu çorbayı şimdi sizlerle paylaşıyoruz. Tarifin özgünlüğünü korumak için bazı detayları gizledik ancak emin olun, tadına doyamayacaksınız. Malzemelerin tazeliğine ve doğru ölçülere dikkat ederseniz, çorbanız mükemmel bir kıvam ve lezzete sahip olacaktır. Deneyen herkese şimdiden afiyet olsun! Umarız sizin de sofralarınızın vazgeçilmezlerinden biri olur. Her lokmada kendinizi özel hissedeceğiniz bu tarifi mutlaka denemelisiniz.

Gerekli Malzemeler

* 1 bağ taze pazı* 1 adet orta boy havuç
* 1 adet orta boy soğan
* 6 su bardağı su
* 1 adet yumurta (tercihen köy yumurtası)
* 2 yemek kaşığı un (tercihen kepekli un)
* 2/3 su bardağı yoğurt (tercihen ev yoğurdu)
* 2 yemek kaşığı sıvı yağ (tercihen zeytinyağı)
* 1 çay kaşığı tuz (veya damak zevkinize göre)
* 1 çay kaşığı karabiber (veya damak zevkinize göre)

Hazırlanış Aşamaları

Öncelikle soğan ve havucu küçük küpler halinde doğrayın. Ardından sıvı yağ ile birlikte tencerede hafifçe kavurun. Doğranmış pazı yapraklarını da ekleyip birkaç dakika daha kavurun. Daha sonra 6 su bardağı suyu ekleyip, orta ateşte kaynamaya bırakın. Kaynamaya başladıktan sonra, kısık ateşte yaklaşık 20 dakika kadar pişirin. Pişen çorbayı blenderdan geçirerek pürüzsüz bir kıvam elde edin. Ayrı bir kapta yumurtayı çırpın, üzerine unu ekleyip karıştırın. Kaynar çorbaya yavaş yavaş ekleyip sürekli karıştırın. Ardından yoğurdu da ekleyip karıştırın. Tuz ve karabiberi ekleyip, bir taşım daha kaynatın. Sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun!