Tarif Hakkında
Soğuk kış günlerinde içinizi ısıtacak, hem rengi hem de tadıyla enfes bir havuç çorbası tarifi sizlerle. Az malzemeyle, kolayca hazırlayabileceğiniz bu klasik tarif, hem pratik hem de oldukça lezzetli. Aileniz ve misafirleriniz için harika bir seçenek. Hafif ve besleyici yapısıyla da her yaştan insanın beğeneceği bir yemek. Özellikle çocukların sebze tüketimini artırmak için ideal bir yöntem. Kış aylarında sık sık sofralarınızı süsleyebileceğiniz bu tarifin keyfini çıkarın. Malzemeleri kolaylıkla bulabilir ve kısa sürede hazırlayabilirsiniz.Malzemeler
* 4 adet havuç* 1 adet büyük boy soğan* 1 yemek kaşığı sıvı yağ
* 1 yemek kaşığı tereyağı
* 2 yemek kaşığı un
* 6 su bardağı sıcak su
* 1 çay kaşığı yenibahar
* 1 çay kaşığı zerdeçal
* 1 çay kaşığı karabiber
* 2 çay kaşığı tuz
* 1 çay bardağı süt
* 1 tutam dereotu (isteğe bağlı)
Hazırlanış
1. Öncelikle soğanı ve havuçları yıkayıp temizleyin. Soğanı incecik doğrayın. Havuçları ise orta boy küpler halinde doğrayın. Bir tencereye sıvı yağı ve tereyağını ekleyip eritin. Soğanları ekleyip, pembeleşene kadar kavurun. Ardından doğranmış havuçları ilave edip, 5 dakika kadar daha kavurun.2. Unu ekleyip, 1-2 dakika kadar kavurun. Sıcak suyu, yenibahar, zerdeçal, karabiber ve tuzu ekleyip karıştırın. Kaynamaya başladıktan sonra, kısık ateşte 20-25 dakika kadar, havuçlar yumuşayana kadar pişirin.
3. Pişen çorbayı blenderdan geçirerek püre haline getirin. Daha sonra, çorbaya sütü ekleyip karıştırın. İsteğe bağlı olarak, üzerine taze dereotu serpiştirebilirsiniz. Sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun!