Tarif Hakkında

Kış aylarının vazgeçilmezi sıcak ve doyurucu bir çorba tarifiyle karşınızdayız. Sadece pilavı ile değil, çorbasıyla da gönlünüzü çalacak bu enfes bulgur çorbası, mis gibi kokusuyla içinizi ısıtacak. Her lokmasıyla kendinizi evinizin sıcaklığında hissedeceğiniz bu tarifi mutlaka denemelisiniz. Aileniz ve sevdikleriniz bu lezzete bayılacaklar. Hazırlaması oldukça pratik olan bu çorba, hem zaman kazandıracak hem de sofranıza farklı bir lezzet katacak. Malzemeler oldukça basit ve her evde kolayca bulunabiliyor. Özellikle soğuk günlerde içinizi ısıtacak ideal bir tercih. Bol baharatlı ve aromatik yapısıyla damak zevkinize hitap edecektir.

Malzemeler

* 1 yemek kaşığı tereyağı
* 1 yemek kaşığı zeytinyağı
* 1 adet orta boy soğan
* 2 diş sarımsak
* 1 yemek kaşığı domates salçası
* 1 su bardağı ince çekilmiş bulgur* 6 su bardağı sıcak su
* 2 çay kaşığı kuru nane
* 1 çay kaşığı pul biber (isteğe bağlı)
* 2 çay kaşığı tuz (veya damak zevkinize göre)
* 1 çay kaşığı karabiber
* 1/4 limon suyu (servis için)

Hazırlanışı

Öncelikle soğanı ve sarımsakları ince ince doğrayın. Tereyağı ve zeytinyağını tencerede eritin. Soğanları ekleyip pembeleşene kadar kavurun. Sarımsakları da ekleyip 1 dakika daha kavurun. Domates salçasını ilave edip, kısık ateşte 1-2 dakika kavurun. İnce çekilmiş bulguru ekleyin ve 1 dakika daha kavurun. Sıcak suyu ekleyin, tuz, karabiber ve naneyi ilave edip kaynatın. Kaynamaya başladıktan sonra ateşi kısın ve bulgur yumuşayana kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirin. Piştikten sonra, çorbayı blenderdan geçirerek püre haline getirebilirsiniz (isteğe bağlı). Son olarak limon suyunu ekleyip karıştırın. Sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun!

Servis Önerileri

Bulgur çorbasını, üzerine bir kaşık yoğurt veya krema ekleyerek daha zengin bir lezzet elde edebilirsiniz. İsteğe bağlı olarak, kıyılmış taze maydanoz veya dereotu ile süsleyebilirsiniz. Ayrıca, çorbanızın yanına ekmek de ikram edebilirsiniz.