Tarif Hakkında
Akşam yemekleriniz için ideal, hem lezzetli hem de sağlıklı bir seçenek arıyorsanız, bu bal kabaklı çorba tam size göre! Antioksidanlar açısından zengin olan bu çorba, hafif yapısıyla da oldukça besleyici. Hazırlaması oldukça kolay ve pratik olan tarifimiz, kısa sürede sofranızda yerini alacak. Malzemeleri kolayca bulabilir, damak zevkinize göre baharatları ayarlayabilirsiniz. Ayrıca, bu çorba çocukların da severek tüketeceği bir lezzet. Dilerseniz üzerine taze ekmek kırıntıları ekleyerek sunabilirsiniz. Afiyet olsun!
Malzemeler
Bu enfes bal kabaklı çorba için ihtiyacınız olan malzemeler şunlardır:
- 1 adet orta boy soğan
- 1 adet orta boy havuç
- 200 gram bal kabağı (yaklaşık 1 dilim)
- 1 çay kaşığı zerdeçal
- 1 çay kaşığı tuz (veya damak zevkinize göre)
- 1 çay kaşığı karabiber (veya damak zevkinize göre)
- Su (gerektiği kadar)
Hazırlanışı
Öncelikle, soğanı ve havucu küçük küpler halinde doğrayın. Bal kabaklarını da küp küp doğrayın. Büyük bir tencerede biraz zeytinyağı veya sıvı yağ ile soğanları pembeleşene kadar kavurun. Ardından havuçları ekleyin ve 5 dakika daha kavurmaya devam edin. Doğranmış bal kabaklarını tencereye ekleyin ve birkaç dakika daha karıştırarak pişirin. Üzerine zerdeçal, tuz ve karabiberi ekleyin. Tencereye yeteri kadar su ekleyip, sebzeler yumuşayana kadar orta ateşte pişirin. Çorbayı blenderdan geçirerek pürüzsüz bir kıvam elde edin. İsterseniz çorbanızı süzgeçten geçirebilirsiniz. Ardından tekrar ocağa alın ve istenirse biraz daha su ekleyerek kıvamını ayarlayın. Sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun!