Klasik mantı tariflerinden farklı olarak, bu tarifte çok daha lezzetli ve pratik bir hamur hazırlayacağız. 375 gram un, 200 mililitre su, 1 adet yumurta ve 15 gram tuzu derin bir kapta iyice yoğurun. Hamurunuzu en az 15 dakika dinlendirin. Bu süre hamurun daha kolay açılmasını sağlayacaktır. Ardından, hamuru incecik açıp istediğiniz büyüklükte kareler veya üçgenler kesin. Hamurun kıvamı oldukça önemlidir, çok sert veya çok yumuşak olmamasına dikkat edin. İstenirse, hamura biraz daha su veya un ekleyebilirsiniz. Unutmayın ki, iyi bir hamur, başarılı bir mantının anahtarıdır.
Kulaklı Mantı İç Harcı
150 gram kıymayı, ince ince kıyılmış 1 adet kuru soğan, yarım çay kaşığı tuz ve yarım çay kaşığı karabiber ile iyice karıştırın. İç harcın kıvamı çok kuru olmamalı, biraz sulu olması daha iyi olacaktır. Kıymanın lezzetini artırmak için, isteğe bağlı olarak biraz pul biber veya kimyon ekleyebilirsiniz. İç harcı hazırladıktan sonra, hamurun üzerine küçük parçalar halinde yayın ve mantıları kapatın. Kulaklı görünüm için, hamurun kenarlarını güzelce birbirine yapıştırıp üçgen şeklini oluşturun. Hazırladığınız mantıları buzdolabında en az 30 dakika dinlendirin. Bu şekilde daha kolay pişerler.
Kulaklı Mantının Pişmesi ve Servisi
Bol suda haşlayın. Haşlanmış mantıları, önceden hazırladığınız sosla birlikte servis edin. Sosu hazırlamak için 4 yemek kaşığı tereyağını eritin, 2 yemek kaşığı domates salçasını ekleyin ve kısık ateşte 2-3 dakika kavurun. 1 tatlı kaşığı pul biber ve isteğe bağlı olarak biraz karabiber ekleyip karıştırın. Ayrı bir kapta, 6 yemek kaşığı yoğurt, kuru nane ve kuru kekik karışımı hazırlayın. Haşlanmış kulaklı mantıları önce sosla, daha sonra yoğurtlu karışımla birlikte servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!