Nefis Bir Akşam Yemeği: Islama Köfte

Bu tarifle pratik ve lezzetli bir akşam yemeği hazırlayabilirsiniz. Ekşi mayalı ekmeklerin eşsiz lezzetiyle harmanlanan kıyma, baharatlarla buluşarak damağınıza unutulmaz bir tat bırakacak. Hazırlaması oldukça kolay olan bu köfte tarifi, deneyimli aşçılar kadar mutfakta yeni olanlar için de ideal. Aileniz ve sevdikleriniz bu enfes yemeğe bayılacak. Kısa sürede hazırlanan bu tarifle, hem zamandan tasarruf edebilir hem de enfes bir yemek yiyebilirsiniz. Malzemeleri kolayca bulabilir ve kısa sürede hazırlayabilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun!

Malzemeler: Islama Köfte İçin Gerekliler

* 10 dilim ekşi mayalı ekmek
* 200 gram kuzu kıyma
* 400 gram dana kıyma
* 1 adet orta boy soğan (ince kıyılmış)
* 1 tatlı kaşığı tuz
* 1/2 tatlı kaşığı karabiber
* 1/2 çay kaşığı kimyon
* 1/2 litre et suyu
* 1/2 çay bardağı sıvı yağ
* 3 tepeleme tatlı kaşığı pul biber
* 10 adet kiraz domates (yarım ay şeklinde doğranmış)
* 10 adet yeşil sivri biber (ince doğranmış)

Hazırlanışı: Adım Adım Islama Köfte

Öncelikle ekmekleri küçük parçalar halinde kıyın ve bir kapta bekletin. Kıymaları, ince kıyılmış soğanı, tuzu, karabiberi ve kimyonu derin bir kapta iyice yoğurun. Beklettiğiniz ekmekleri de kıyma harcına ekleyip tekrar iyice karıştırın. Daha sonra, küçük köfteler hazırlayın. Bir tavada sıvı yağı ısıtın ve köfteleri her iki tarafı kızarana kadar kızartın. Kızarmış köfteleri bir kenara alın. Aynı tavaya et suyunu, pul biberi, doğranmış kiraz domatesleri ve yeşil biberleri ekleyin. Kaynamaya başlayınca, kızarttığınız köfteleri ekleyin ve kısık ateşte 10-15 dakika pişirin. Sosu koyulaşana kadar pişirmeye devam edin. Sıcak olarak servis edin. Yanında pilav veya bulgur pilavı ile servis edebilirsiniz.