Tarif Hakkında

Bu enfes dereotlu yoğurt tarifi, hem hafifliği hem de eşsiz lezzetiyle sofralarınızın vazgeçilmezi olacak. Hazırlaması oldukça kolay ve hızlı olan bu tarif, et yemeklerinin, kebapların, ızgara çeşitlerinin ve hatta kahvaltılıkların yanında mükemmel bir tamamlayıcı. Sıradan yoğurtlarınızın tadını bambaşka bir boyuta taşıyacak bu özel tarifle, misafirlerinizi de büyüleyeceksiniz. Malzemeleri bulmak son derece kolay ve her evde mevcut. Deneyin ve farkı kendiniz görün! Afiyet olsun!

Malzemeler

* 2 su bardağı süzme yoğurt
* 2 diş taze sarımsak
* 1/4 demet taze dereotu
* 1/4 çay kaşığı tuz
* 1 yemek kaşığı zeytinyağı

Hazırlanışı

Öncelikle taze dereotunu ince ince kıyın. Sarımsakları da ezin ya da ince ince doğrayın. Derin bir kapta süzme yoğurdu, kıyılmış dereotu, ezilmiş sarımsak, tuz ve zeytinyağını bir araya getirin. Tüm malzemeler iyice karışana kadar çırpın. Yoğurdun kıvamını istediğiniz gibi ayarlayabilirsiniz, daha yoğun bir kıvam isterseniz biraz daha süzme yoğurt kullanabilirsiniz. Hazırladığınız dereotlu yoğurt, hemen servis edilebilir. Soğuk tükettiğinizde lezzeti daha da artar. Dilerseniz, birkaç saat buzdolabında beklettikten sonra da servis edebilirsiniz. Bu, lezzetlerin daha iyi birleşmesini sağlar. Afiyet olsun!

Servis Önerileri

Dereotlu yoğurt, çeşitli yemeklerle mükemmel bir uyum yakalar. Izgara etlerin, kebapların, pidelerin ve hatta kahvaltılıkların yanında mükemmel bir tamamlayıcıdır. Salatalara, çorbalara ya da sadece ekmek ile birlikte de tüketebilirsiniz. Kendi damak zevkinize göre farklı baharatlar ekleyerek de tarifi kişiselleştirebilirsiniz.