Özbek Mutfağından Gelen Bir Lezzet: Basma Yemeği

Bu tarif, Özbek mutfağının enfes lezzetlerinden olan basma yemeğini evinizde kolayca hazırlamanız için hazırlandı. Herkesin kolaylıkla bulabileceği malzemelerle yapılan bu yemek, hem pratik hem de son derece lezzetli. Aileniz ve misafirleriniz bu enfes yemeğe bayılacaklar. Hazırlaması oldukça kolay olduğu için, zamanınız kısıtlı olsa bile rahatlıkla yapabilirsiniz. Malzemelerin lezzetleri birbirini tamamlayarak, ağızda unutulmaz bir tat bırakıyor. Özellikle et sevenler için mükemmel bir tercih olan basma yemeğini mutlaka denemelisiniz. Tarifimizde kullanılan baharatlar, yemeğe eşsiz bir aroma katmaktadır.

Gerekli Malzemeler

Bu lezzetli basma yemeği için ihtiyacınız olan malzemeler şunlardır: 250 gram kuzu eti, 3 adet kuru soğan, 1 adet havuç, 1-2 dal maydanoz, 5 adet küçük boy patates, 5 diş sarımsak, 5-6 yaprak lahana, 2-3 adet kırmızı biber, 4-5 adet domates, 50 gram kuyruk yağı, 1 çay kaşığı toz biber, 1 çay kaşığı pul biber, 1 çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı kekik, 1 çay kaşığı tuz, 1/2 su bardağı su, 1 çay bardağı sıvı yağ ve 1 yemek kaşığı tereyağı.

Basma Yemeğinin Hazırlanışı

Öncelikle kuyruk yağını tencerede eritin. Ardından doğranmış soğanları ekleyip pembeleşene kadar kavurun. Daha sonra küp doğranmış eti ilave edip suyunu çekene kadar pişirin. Havuç, patates, kırmızı biber ve lahanayı da ekleyip bir süre daha kavurun. Sarımsağı, baharatları ve tuzu ekleyip karıştırın. Domatesleri doğrayıp tencereye ilave edin. 1/2 su bardağı su, sıvı yağ ve tereyağını ekleyip, tencerenin kapağını kapatarak kısık ateşte yaklaşık 45 dakika pişirin. Yemek pişerken ara ara karıştırmayı unutmayın. Maydanozu son 5 dakikada ekleyip, yemeği karıştırın. Sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun!