Tarifin Ayrıntıları
Besin değeri yüksek, lezzeti damağınızda kalacak, doyurucu bir sulu köfte tarifiyle karşınızdayız. Hem çorba hem de ana yemek olarak rahatlıkla servis edebileceğiniz bu enfes tarifi, sevdiklerinizle birlikte keyifle tüketebilirsiniz. Hazırlaması oldukça pratik olan bu tarif, mutfakta geçirdiğiniz zamanı keyfe dönüştürecek. Malzemelerin birleşiminden ortaya çıkan eşsiz tat, sizi büyüleyecek. Hem sağlıklı hem de lezzetli bir yemek arayanlar için ideal bir seçenek. Aileniz ve misafirleriniz bu tarifin tadına bayılacak. Deneyin ve farkı görün!
Malzemeler
Köfte İçin:
300 gram dana kıyma, 1 adet orta boy soğan (ince kıyılmış), 3 yemek kaşığı ince taneli pirinç, 1 adet yumurta akı, 1 çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı pul biber, ½ çay kaşığı kimyon, 1 tatlı kaşığı (silme) tuz, 2 yemek kaşığı un.
Terbiye İçin:
3 yemek kaşığı yoğurt, 1 yemek kaşığı (silme) un, 1 adet yumurta sarısı, ½ adet limonun suyu.
Çorba İçin:
2 adet orta boy havuç (küp doğranmış), 2 adet orta boy patates (küp doğranmış), 3 yemek kaşığı sıvı yağ, 5-6 su bardağı sıcak su, 1 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber.
Hazırlanışı
Öncelikle köfte harcını hazırlamak için kıymayı, ince kıyılmış soğanı, pirinci, yumurta akını, karabiberi, pul biberi, kimyonu, tuzu ve unu derin bir kapta iyice yoğurun. Daha sonra, harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın. Terbiye için yoğurdu, unu, yumurta sarısını ve limon suyunu bir kapta çırpın. Ayrı bir tencerede sıvı yağda havuç ve patatesleri birkaç dakika soteleyin. Üzerine sıcak suyu, tuzu ve karabiberi ekleyip kaynamaya bırakın. Hazırladığınız köfteleri kaynar suya atın ve suyun tekrar kaynamaya başlamasını bekleyin. Kaynamaya başladıktan sonra, hazırladığınız terbiyeyi yavaşça çorbaya ekleyin ve sürekli karıştırarak 10 dakika kadar pişirin. Sulu köfte çorbanızı sıcak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!