Nefis Bir Lezzet: Nohutlu Patlıcan
Az malzemeyle hazırlayabileceğiniz, doyurucu ve lezzetli bir yemek tarifi arıyorsanız, tam doğru yerdesiniz! Bu nohutlu patlıcan yemeği hem pratik hem de oldukça besleyici. Etsiz bir tarif olmasına rağmen, tadıyla herkesi kendine hayran bırakacak. Malzemelerin uyumunun yarattığı enfes tat, sizi şaşırtacak. Özellikle vegan veya vejetaryen diyetleri takip edenler için mükemmel bir seçenek. Hazırlaması oldukça kolaydır, az vaktiniz olsa bile rahatlıkla yapabilirsiniz. Ailenizle birlikte keyifle tüketebileceğiniz bu tarifi mutlaka denemelisiniz.Malzemeler
İşte bu enfes yemeği hazırlamak için gereken malzemeler:* 2 adet büyük boy patlıcan
* 2 adet soğan
* 1 su bardağı haşlanmış nohut
* 1 yemek kaşığı biber salçası
* 1/2 su bardağı sıvı yağ
* 1 su bardağı su
* 1 çay kaşığı tuz
* 1 çay kaşığı karabiber
* 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
Hazırlanış
1. Öncelikle patlıcanları yıkayıp, küp küp doğrayın. Soğanları da ince ince doğrayın.2. Geniş bir tencereye sıvı yağı ekleyin ve ısıtın. Doğranmış soğanları ekleyip, pembeleşene kadar kavurun.
3. Daha sonra biber salçasını ekleyin ve 1 dakika kadar kavurun.
4. Küp doğranmış patlıcanları tencereye ekleyip, 5 dakika kadar kavurun.
5. Haşlanmış nohutları, suyu, tuz, karabiber ve kırmızı biberi ekleyin.
6. Malzemeleri iyice karıştırın ve kısık ateşte, patlıcanlar yumuşayana ve su çekene kadar pişirin.
7. Pişen nohutlu patlıcanınızı sıcak olarak servis edebilirsiniz. Yanında pilav veya yoğurt ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!