Bu enfes kuzu gerdan haşlama tarifi, nesilden nesile aktarılan bir aile reçetemizdir. Uzun kış akşamlarında, sıcak bir çorba kadar ısıtan ve şifa veren bu tarif, özellikle soğuk havalarda tüketildiğinde vücuda enerji verir. Et ve sebzelerin mükemmel uyumunu deneyimleyeceğiniz bu yemek, sofralarınızı renklendirecek. Hazırlığı oldukça kolay olan bu tarifi, hem hafta içi hem de hafta sonu rahatlıkla yapabilirsiniz. İçerisindeki bol sebze sayesinde hem lezzetli hem de besleyici bir yemektir. Aileniz ve arkadaşlarınız için hazırlayabileceğiniz bu tarifle damak zevkinizi şenlendirebilirsiniz.
Malzemeler
* 2 yemek kaşığı zeytinyağı * 600 gram kuzu gerdan eti (kemikli) * 1 adet defne yaprağı * 200 gram arpacık soğan * 4 diş sarımsak * 4 adet orta boy patates * 2 adet büyük boy havuç * 4 su bardağı sıcak su * 1 çay kaşığı tane karabiber * 1 çay kaşığı tuz * 2 adet limon suyu * 1/4 demet maydanoz
Hazırlanış
Öncelikle kuzu gerdan etini iyice yıkayın ve parçalar halinde kesin. Zeytinyağını tencereye alın ve eti orta ateşte her tarafı kızarana kadar kavurun. Ardından, doğranmış arpacık soğanı, sarımsağı ve defne yaprağını ekleyip birkaç dakika daha kavurun. Soyulmuş ve küp küp doğranmış patates ve havuçları tencereye ilave edin. Üzerine sıcak suyu, tuzu, karabiberi ve limon suyunu ekleyin. Tencerenin kapağını kapatın ve eti yumuşayana kadar kısık ateşte yaklaşık 1,5-2 saat pişirin. Pişirme süresi etin büyüklüğüne göre değişebilir. Piştikten sonra maydanozu ekleyip karıştırın. Sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun!
Püf Noktaları
Eti daha lezzetli hale getirmek için, pişirmeden önce birkaç saat buzdolabında dinlendirmeniz önerilir. Haşlamanın daha aromatik olması için, farklı baharatlar deneyebilirsiniz. Örneğin, pul biber veya kekik ekleyebilirsiniz. Servis ederken üzerine taze maydanoz veya dereotu serpiştirebilirsiniz.