Begova Çorbası: Sıcacık Bir Lezzet

Soğuk kış günlerinde içinizi ısıtacak, bağışıklık sisteminizi güçlendirecek enfes bir çorba tarifiyle karşınızdayız. Bu geleneksel tarif, hem lezzeti hem de besleyici içeriğiyle mutfaklarınızın yeni favorisi olacak. Hazırlaması oldukça kolay olan Begova çorbası, her yaştan insanın beğeneceği eşsiz bir tat sunuyor. Tarifimizde kullanılan malzemeler genellikle kolay bulunabilen malzemelerden oluşuyor. Siz de bu pratik tarifi deneyerek, sevdiklerinizi sıcak bir lezzetle şımartın. Ailenizle birlikte keyifle tüketebileceğiniz bu çorbayı, farklı mevsimlerde de rahatlıkla hazırlayabilirsiniz. Özellikle soğuk havalarda tüketildiğinde vücudunuza ekstra enerji verecektir.

Malzemeler

Çorba İçin:

  • 3 adet tavuk göğsü
  • 1 adet havuç (küp doğranmış)
  • 2 adet patates (küp doğranmış)
  • 1 su bardağı bamya (taze veya dondurulmuş)
  • 1 adet defne yaprağı
  • 1 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı margarin
  • 1/2 demet maydanoz (kıyılmış)

Beşamel Sos İçin:

  • 2 yemek kaşığı un
  • 50 ml. krema
  • 1 adet limon suyu
  • 2 adet yumurta sarısı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber

Hazırlanışı

Öncelikle tavuk göğüslerini haşlayıp, didikleyin. Ayrı bir tencerede havuç, patates ve bamyaları yumuşayana kadar haşlayın. Haşlanmış sebzeleri ve tavukları blendırdan geçirin veya püre haline getirin. Ayrı bir tavada margarini eritin, unu ekleyip hafifçe kavurun. Daha sonra, sebze-tavuk püresini ekleyip karıştırın. İçine defne yaprağını da ekleyip, kıvam alana kadar pişirin. Beşamel sos için, bir kapta yumurta sarılarını, kremayı, limon suyunu, tuzu ve karabiberi çırpın. Çorbayı ocaktan alıp, yavaş yavaş beşamel sosu ekleyerek karıştırın. Son olarak, kıyılmış maydanozu ekleyip, servis edin. Afiyet olsun!