Nefis Bir Salata Deneyimi

Öğlen veya akşam yemeği için doyurucu ve farklı bir seçenek arıyorsanız, bu ton balıklı enginarlı salata tam size göre! Taze ve sağlıklı malzemelerle hazırlanan bu tarif, damak zevkinize keyifli bir tat yolculuğu sunacak. Hazırlığı oldukça pratik olup, kısa sürede sofranızı renklendirecektir. Hem hafif hem de besleyici olan bu salata, sağlıklı beslenmeyi sevenler için ideal bir tercih olacaktır. Aileniz ve arkadaşlarınızla paylaşabileceğiniz bu lezzetli salata, her zaman beğeni toplayacaktır. Malzemeleri kolayca temin edebilir ve pratik bir şekilde hazırlayabilirsiniz. Deneyin ve farklılığını keşfedin!

Malzemeler: Ton Balıklı Enginarlı Salata İçin

Yeşil Yapraklılar ve Sebzeler

  • 1/4 demet roka
  • 1 kase Akdeniz yeşilliği
  • 1 avuç taze nane
  • 1 adet havuç (küp doğranmış)
  • 4 adet cherry domates (yarım ay şeklinde doğranmış)
  • 2 adet badem salatalık (ince dilimlenmiş)

Enginar ve Sos

  • 1 adet enginar (temizlenip, dilimlenmiş)
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1/2 adet limon suyu
  • 1/2 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı keten tohumu
  • 1 avuç dereotu (kıyılmış)

Ton Balığı Karışımı

  • 160 gram ton balığı konservesi (suları süzülmüş)
  • 1 yemek kaşığı mayonez
  • 1 tatlı kaşığı hardal
  • 2 adet küçük boy kornişon turşu (ince dilimlenmiş)
  • 1/2 adet kapya biber (küp doğranmış)
  • 1/2 adet limon suyu ve rendelenmiş kabuğu
  • 1 avuç dereotu (kıyılmış)

Lavaş Ekmeği

  • 1 adet küçük boy lavaş
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber

Hazırlanış: Ton Balıklı Enginarlı Salata Nasıl Yapılır?

Öncelikle lavaş ekmeğini küçük parçalar halinde kırarak zeytinyağı ve toz kırmızı biberle hafifçe kızartın. Ardından, enginarı zeytinyağı, limon suyu, tuz ve keten tohumuyla marine edin. Ayrı bir kapta ise ton balığını, mayonez, hardal, kornişon turşu, kapya biber, limon suyu, limon kabuğu rendesi ve dereotu ile karıştırın. Hazırladığınız yeşil yapraklıları geniş bir kapta birleştirin. Üzerine marine edilmiş enginarları ve ton balığı karışımını ekleyin. Kızarmış lavaş parçalarıyla süsleyerek servis edin. Bu lezzetli ve sağlıklı salata, sevdiklerinizle paylaşabileceğiniz enfes bir yemek olacak. Afiyet olsun!