Tarif Hakkında
Kış günlerinde içinizi ısıtacak, aynı zamanda protein ve vitamin deposu olan nefis bir tavuklu sebzeli çorba tarifiyle karşınızdayız. Bu çorba, hem lezzetli hem de besleyici bir öğün sunuyor. Hazırlaması oldukça kolay ve malzemeleri de her yerde bulunabiliyor. Ailenizle birlikte keyifle tüketebileceğiniz bu çorbayı mutlaka denemelisiniz. Hem hafif hem de doyurucu özelliğiyle, her yaştan insana hitap ediyor. Özellikle soğuk havalarda sizi ısıtacak ve enerji verecek bir alternatif. Pratik ve hızlı yapılışıyla zamanınızdan da tasarruf etmenizi sağlayacaktır.Malzemeler
Çorba İçin:
- 2 adet tavuk budu
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 sap kereviz (küçük doğranmış)
- 1 adet havuç (küçük doğranmış)
- 150 gram mantar (dilimlenmiş)
- 3 su bardağı su
- 1 su bardağı tavuk suyu
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
- 1 çay kaşığı karabiber
Beşamel Sos İçin:
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 3 yemek kaşığı un
- 1/2 su bardağı süt
Hazırlanışı
1. Tavuk budu etlerini tencereye alın. Üzerine zeytinyağı, kereviz, havuç, mantar, su, tavuk suyu, tuz, kırmızı biber ve karabiberi ekleyin. Orta ateşte tavuklar yumuşayana kadar pişirin. Tavuklar piştikten sonra etlerini ayırın ve küçük parçalar halinde doğrayın. Kemikli kısımları çorbaya katıp daha uzun süre pişirebilir, daha zengin bir lezzet elde edebilirsiniz. Suyunu da çorbanın içine katmayı unutmayın.2. Beşamel sosu için tereyağını bir tavada eritin. Üzerine unu ekleyip sürekli karıştırarak 1-2 dakika kavurun. Sütü yavaş yavaş ekleyerek, pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar çırpın. Beşameli çorbanın içine ekleyin ve birkaç dakika daha kaynatın.
3. Doğranmış tavuk etlerini çorbanın içine ekleyin ve iyice karıştırın. Isıdan alıp sıcak servis edin. Üzerine maydanoz veya taze dereotu serpiştirebilirsiniz. Afiyet olsun!