Kış aylarının vazgeçilmez lezzeti tarhana köftesi için enfes bir tarif. Bol yoğurtlu ve salçalı sosuyla damakları şenlendirecek bu tarifi mutlaka denemelisiniz. Sıcacık bir çorbanın ardından ya da soğuk havalarda içinizi ısıtacak nefis bir yemek. Hazırlaması oldukça kolay olan bu tarifle kısa sürede sofranızı renklendirebilirsiniz. Aileniz ve sevdikleriniz bu lezzete bayılacaklar. Malzemeler oldukça basit ve her evde bulunan malzemelerden oluşuyor. Hadi, buyurun tarifimize göz atalım ve birlikte hazırlayalım!
Tarhana Köftesi İçin Malzemeler
Köfte İçin: 1 su bardağı ince bulgur, 1/2 su bardağı tarhana, 1 adet yumurta, 1 yemek kaşığı un, 1 çay kaşığı nane, 1 çay kaşığı tuz Sos İçin: 1/2 çay bardağı zeytinyağı, 1 adet soğan, 4 su bardağı su, 1 çay kaşığı tuz, 1 su bardağı yoğurt, 2 yemek kaşığı tereyağı, 1 yemek kaşığı domates salçası, 1 çay bardağı su, 1/2 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı sumak, 1 avuç kıyılmış maydanoz
Tarhana Köftesi Hazırlanışı
Öncelikle, köfte harcını hazırlamak için ince bulguru, tarhanayı, yumurtayı, unu, nane ve tuzu derin bir kapta iyice karıştırın. Elde ettiğiniz karışımın kıvamı, yuvarlayabileceğiniz bir kıvam olmalıdır. Eğer çok kuruysa az miktarda su ekleyebilirsiniz. Ardından, küçük köfteler hazırlayın ve bir kenarda bekletin. Ayrı bir tencerede, zeytinyağını ısıtıp ince doğranmış soğanı kavurun. Soğanlar hafifçe pembeleşince 4 su bardağı suyu ve tuzu ekleyin. Su kaynamaya başlayınca, hazırladığınız köfteleri yavaşça çorbaya ekleyin ve kısık ateşte yaklaşık 15-20 dakika pişirin. Köfteler pişerken, yoğurt sosunu hazırlayın. Bunun için tereyağını bir tavada eritin, domates salçasını ekleyip hafifçe kavurun. Ardından, suyu, yoğurdu, tuzu, sumağı ve kıyılmış maydanozu ekleyin. Kısık ateşte, yoğurt sosu kaynama noktasına gelene kadar karıştırarak pişirin. Pişen tarhana köftelerini yoğurtlu sos ile birlikte servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!
Servis Önerileri
Tarhana köftesini sıcak olarak servis etmenizi öneriyoruz. Yanında, ekşi mayalı ekmek veya pide ile servis edebilirsiniz. Üzerine bir kaşık daha yoğurt sosu ekleyerek lezzetini katlayabilirsiniz. Farklı baharatlar deneyerek kendi damak zevkinize uygun bir lezzet elde edebilirsiniz.