Mağrip Çorbası: Bir Lezzet Yolculuğu

Farklı ve lezzet dolu bir çorba arayışındaysanız, bu tarif tam size göre! Bu özel Mağrip çorbası tarifi ile kendinizi sıcak ve baharatlı bir lezzet dünyasında bulacaksınız. Tarifimiz, geleneksel Mağrip mutfağının eşsiz aromalarını evinize taşıyacak. Hazırlığı oldukça pratik olan bu çorba, hem hafta içi akşam yemekleri hem de özel davetler için ideal bir seçenek. Aileniz ve arkadaşlarınız bu enfes tadı çok sevecek. Hem doyurucu hem de oldukça sağlıklı olan çorbayı, yanına ekmek ya da farklı soslarla birlikte servis edebilirsiniz. Şimdi, bu eşsiz lezzeti birlikte keşfedelim!

Malzemeler

* 2 su bardağı haşlanmış nohut
* 1 adet kuru soğan
* 3 yemek kaşığı zeytinyağı
* 1 yemek kaşığı tereyağı
* 2 yemek kaşığı un
* 1 silme yemek kaşığı domates salçası
* 6-7 su bardağı sıcak et suyu
* 1 tatlı kaşığı toz kişniş
* 1 çay kaşığı karabiber
* 1 çay kaşığı kimyon
* 1 tatlı kaşığı toz biber
* 1 yemek kaşığı kuru nane
* 1 tutam tuz
* 1/2 adet limon suyu

Hazırlanışı

Öncelikle, soğanı ince ince doğrayıp zeytinyağı ve tereyağında hafifçe kavurun. Ardından unu ekleyip 1-2 dakika daha kavurmaya devam edin. Domates salçasını ilave edip, kısa süre kavurduktan sonra sıcak et suyunu yavaşça ekleyin. Karışım kaynamaya başladığında haşlanmış nohutları, kişnişi, karabiberi, kimyonu, toz biberi, kuru naneyi ve tuzu ekleyin. Tüm malzemeler iyice karışana kadar orta ateşte 15-20 dakika pişirin. Son olarak limon suyunu ekleyip, çorbayı bir taşım daha kaynatın. Ocaktan almadan önce, çorbanın kıvamını kontrol edin ve gerekirse daha fazla et suyu ekleyin. Sıcak olarak servis edin ve afiyet olsun!

Servis Önerisi

Mağrip çorbasını, taze ekmek, yoğurt veya limon dilimleri ile servis edebilirsiniz. İsteğe bağlı olarak, üzerine biraz taze kişniş serpiştirebilirsiniz.