Yazın Serinletici Tatlısı: Limonlu Yoğurt Tatlısı

Yaz aylarının sıcak günlerinde ferahlatıcı bir tatlı arayışındaysanız, bu limonlu yoğurt tatlısı tam size göre! Hafif yapısı ve kolay hazırlanmasıyla, misafirlerinizi etkileyeceğiniz nefis bir lezzet. Tarifimizde kullanılan malzemeler oldukça yaygın ve her mutfakta kolaylıkla bulunabiliyor. Hazırlaması oldukça basit olduğu için deneyimli olmayanlar da rahatlıkla yapabilir. Tatlıyı daha da özel kılmak için limon kabuğu rendesini bol kullanabilirsiniz. Sunumunuzu taze nane yaprakları ile süsleyerek şıklığını artırabilirsiniz. Dilerseniz üzerine hindistan cevizi rendesi de serpebilirsiniz. Aileniz ve arkadaşlarınız bu tatlıya bayılacak!

Malzemeler: Ne Kadar Gerekli?

Kısım 1: Tatlı Hamuru

* 3 adet yumurta
* 3 yemek kaşığı yoğurt
* 1/2 su bardağı toz şeker
* 1/2 su bardağı ayçiçek yağı
* 1,5 su bardağı un
* 1/2 su bardağı irmik
* 1 adet limon kabuğu rendesi
* 1/2 adet limon suyu
* 1 paket vanilin
* 1 paket kabartma tozu

Kısım 2: Şerbeti

* 3 su bardağı toz şeker
* 3 su bardağı su
* 1 tatlı kaşığı limon suyu

Hazırlanışı: Adım Adım

Öncelikle şerbeti hazırlamakla başlayalım. Şeker ve suyu tencereye alıp kaynamaya bırakın. Kaynamaya başladıktan sonra 1 tatlı kaşığı limon suyunu ekleyin ve 10 dakika kısık ateşte pişirin. Soğumaya bırakın. Şerbet soğurken tatlı hamurunu hazırlayalım. Yumurtaları ve şekeri köpürene kadar çırpın. Ardından yoğurdu, ayçiçek yağını ve limon suyunu ekleyip karıştırın. Un, irmik, limon kabuğu rendesi, vanilin ve kabartma tozunu eleyin ve karışıma yavaş yavaş ekleyerek çırpmaya devam edin. Hazırladığınız hamuru yağlanmış ve unlanmış fırın tepsisine yayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 25-30 dakika pişirin. Pişen tatlıyı ılıkken soğumuş şerbete batırın ve servis edin. Afiyet olsun!