Muhteşem Bir Lezzet: Labada Yaprağı Dolması
Yöresel bir lezzet olan ve pratik yapılışıyla öne çıkan labada yaprağı dolması tarifiyle sizleri mutfağa davet ediyoruz. Bu enfes yemeği hazırlamak için gerekli malzemeleri ve adım adım yapılışını aşağıda bulabilirsiniz. Tarifimizde kullanılan malzemeler, lezzeti en üst seviyeye taşımak için özenle seçilmiştir. Hem görüntüsü hem de tadıyla sofralarınıza renk katacak bu dolmayı, sevdiklerinizle paylaşmanın keyfini çıkaracaksınız. Deneyen herkesin beğenisini kazanan bu tarifi, mutlaka denemelisiniz. Özellikle bahar aylarında taze labada yaprakları ile yapılan dolma, eşsiz bir lezzet sunuyor. Hazırlık aşamalarını dikkatlice takip ederek siz de kolayca hazırlayabilirsiniz.Gerekli Malzemeler
* 500 gram taze labada otu* 300 gram kıyma (dana veya karışık)
* 2 adet orta boy soğan
* 3 diş sarımsak
* 1/2 demet taze dereotu
* 1/2 demet taze tarhun
* 1/2 demet taze nane
* 150 gram ince taneli pirinç
* 50 gram tereyağı
* 1 çay kaşığı tuz
* 1/2 çay kaşığı karabiber
* 1/2 su bardağı sıcak su
* 100 gram yoğurt (süsleme için)