Tarif Hakkında

Sağlıklı ve doyurucu bir öğle veya akşam yemeği arıyorsanız, bu kuru yemişli ıspanak salatası tam size göre! Avokadonun kremalı dokusu, çileğin tatlılığı ve kuru yemişlerin çıtır çıtır lezzetiyle enfes bir tat deneyimi sunuyor. Hazırlaması oldukça kolay olan bu tarif, hem pratik hem de oldukça besleyici. Zengin vitamin ve mineral içeriği ile vücudunuza enerji katacak. Ailecek keyifle tüketebileceğiniz bu salata, hafif bir akşam yemeği seçeneği olarak da ideal. Deneyin ve damak tadınıza göre malzemeleri kişiselleştirebilirsiniz. Her lokmada sağlık ve lezzeti bir araya getiren bu tarifi mutlaka denemelisiniz.

Malzemeler: Ispanak Salatası İçin

* 1 bağ taze ıspanak* 1/2 orta boy avokado
* 6 adet taze çilek
* 100 gram keçi peyniri (veya dilediğiniz bir peynir)
* 1/2 çay bardağı çeşitli kuru yemişler (fındık, ceviz vb.)
* 1 tatlı kaşığı susam
* 1 çay kaşığı çörek otu

Sos İçin

* 4 yemek kaşığı zeytinyağı
* 1 yemek kaşığı limon suyu
* 1 yemek kaşığı kırmızı üzüm sirkesi
* 2 diş rendelenmiş sarımsak
* 1 yemek kaşığı agave şurubu (veya bal)
* 1/2 çay kaşığı tuz

Hazırlanışı

Öncelikle sosu hazırlamak için zeytinyağı, limon suyu, kırmızı üzüm sirkesi, sarımsak, agave şurubu ve tuzu bir kapta iyice çırpın. Ardından, ıspanak yapraklarını güzelce yıkayıp süzün. Avokadoyu küp küp doğrayın. Çilekleri de dilimlere ayırın. Keçi peynirini ise küp küp doğrayabilirsiniz. Hazırladığınız sosu ıspanakların üzerine dökün ve iyice karıştırın. Daha sonra avokado, çilek ve keçi peynirini ekleyip hafifçe karıştırın. En son olarak, kuru yemişleri, susamı ve çörek otunu salatanın üzerine serpiştirin. Servis etmeden önce birkaç dakika bekletin ve lezzetlerin birbirine karışmasını sağlayın. Afiyet olsun!