Nefis Bir Lezzet: Köz Domatesli Labne Mezesi

Bu tarif, hem görüntüsü hem de lezzetiyle damaklarda unutulmaz bir iz bırakacak! Pratikliği sayesinde sık sık hazırlayacağınız, misafirlerinizi etkileyeceğiniz bir meze tarifi. Malzemeleri bir araya getirip, közleme işlemini tamamladıktan sonra, birkaç basit adımla enfes bir lezzete kavuşacaksınız. Ağızda dağılan közlenmiş sebzelerin, kremamsı labne ile buluşması, enfes bir uyum yakalıyor. Nar ekşisinin ekşiliği ve Antep fıstığının çıtırlığı, lezzeti daha da zenginleştiriyor. Deneyip, tadına bakmadan geçmemenizi şiddetle tavsiye ediyoruz. Bu tarif, özel günlerinizin yanı sıra günlük sofralarınızda da yerini alacak kadar pratik ve lezzetli.

Gerekli Malzemeler

Bu tarif için ihtiyacınız olan malzemeler oldukça basit ve kolay temin edilebilir. İşte, ağız sulandıran köz domates ve labne mezesi için gerekenler:

  • 15 adet kokteyl domates
  • 2 adet patlıcan
  • 5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • 2 çay kaşığı sarımsak tozu
  • 4 dal taze kekik
  • 400 gram labne
  • 1 diş ezilmiş sarımsak
  • 1/2 çay kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 1 tatlı kaşığı toz Antep fıstığı

Hazırlanış Aşamaları

Tarifin hazırlanması oldukça kolay ve pratik. Öncelikle domatesleri ve patlıcanları yıkayıp kurulayalım. Patlıcanları küp küp doğrayın. Domates ve patlıcanları zeytinyağı, tuz, kırmızı biber, sarımsak tozu ve kekik ile iyice karıştırıp, fırın tepsisine yayın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında, sebzeler yumuşayana kadar közleyin. Közlenen sebzeleri bir kapta soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra, labne, ezilmiş sarımsak, tuz ve nar ekşisini bir kapta iyice karıştırın. Daha sonra, közlenmiş sebzeleri labne karışımına ekleyip, hafifçe karıştırın. Hazırladığınız mezeyi Antep fıstığı serpiştirerek süsleyip servis edin. Bu enfes meze, sıcak veya soğuk olarak servis edilebilir. Afiyet olsun!