Nefis Bir Lezzet: Karnabaharlı Nohut Yemeği

Evde kolayca hazırlayabileceğiniz, mevsiminde taze karnabahar kullanılarak yapılan bu tarif, hem sağlıklı hem de lezzetli bir yemek sunuyor. Zengin içeriğiyle hem doyurucu hem de besleyici bir seçenek. Sade ve pratik yapım yöntemi ile mutfakta zaman kaybetmenizi engelliyor. Aileniz ve sevdikleriniz için harika bir akşam yemeği alternatifi olacak bu tarif, her yaş grubuna uygun. Malzemeler kolayca bulunabiliyor ve hazırlık süreci oldukça kısa sürüyor. Deneyin ve tadına doyamayacaksınız!

Malzemeler

Karnabaharlı Nohut İçin:

  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet kuru soğan (küp doğranmış)
  • 1 tutam tuz
  • 2 diş sarımsak (ezilmiş)
  • 1 avuç karnabahar (küçük parçalar halinde)
  • 1 tutam zerdeçal
  • 1 tutam toz kırmızı biber
  • 1 tutam köri
  • 1/2 su bardağı rendelenmiş domates
  • 1 kase nohut (konserve veya haşlanmış)

Sade Pilav İçin:

  • 1,5 su bardağı pirinç (dövme tercih edilebilir)
  • 4 su bardağı su
  • 1 çay kaşığı tuz

Hazırlanış

Karnabaharlı Nohut Hazırlanması:

Öncelikle, zeytinyağını tencerede ısıtın. Küp doğranmış soğanı ekleyip pembeleşene kadar kavurun. Ezilmiş sarımsakları ilave edip kısa süre daha kavurun. Küçük parçalar halinde doğranmış karnabaharı, zerdeçal, toz kırmızı biber ve köriyi ekleyip 5 dakika kadar pişirin. Rendelenmiş domatesi ve nohutu ekleyip, malzemeler iyice karışana kadar pişirmeye devam edin. Tuzunu ayarlayarak ocaktan alın.

Sade Pilav Hazırlanması:

Pirinci yıkayıp, tencereye alın. Üzerine tuz ve suyu ekleyin. Kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte, kapağı kapalı olarak, yaklaşık 15-20 dakika pişirin. Suyunu tamamen çekene kadar pişirmeye devam edin. Pilav piştikten sonra, kapağını kapatarak 5 dakika kadar demlenmeye bırakın. Daha sonra karnabaharlı nohut ile birlikte servis yapın.