Tarif Hakkında

Her mevsimde kolayca hazırlayabileceğiniz, aromasıyla damağınıza bayram yaşatacak pratik bir bal kabağı çorbası tarifi sizlerle. Bu tarifte, istiridye mantarlarının eşsiz lezzeti, tatlı bal kabağı ile mükemmel bir uyum yakalıyor. Kış akşamlarında sizi ısıtacak, hem doyurucu hem de hafif bir çorba arayışındaysanız, doğru adrestesiniz. Hazırlanması oldukça kolay olan bu çorbayı, kısa sürede sofranıza taşıyabilirsiniz. Aileniz ve misafirleriniz için harika bir seçenek olan bu tarif, mutfağınızda kendinize yeni bir favori kazandıracaktır. Deneyin ve lezzetinden emin olun!

Malzemeler

Sebze Karışımı:

  • 500 gram bal kabağı
  • 1 adet orta boy soğan
  • 1 adet orta boy havuç
  • 1 adet orta boy patates
  • 2 diş sarımsak
  • 1/2 paket krema (tercihen %20 yağ oranlı)
  • 2 çay kaşığı tuz (veya damak tadınıza göre)
  • 1/4 adet muskat cevizi rendesi

İstiridye Mantarı Sosu:

  • 200 gram istiridye mantarı
  • 2 diş sarımsak
  • 1/2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı

Hazırlanışı

Sebze Hazırlığı:

Öncelikle, bal kabağını, soğanı, havucu ve patatesi yıkayıp soyun. Küçük küpler halinde doğrayın. Sarımsakları da ince ince kıyın. Büyük bir tencerede tereyağı ve zeytinyağını eritin. Soğanı ve havucu ekleyip 5 dakika kadar soteleyin. Ardından, doğranmış bal kabağını, patatesi ve sarımsağı ekleyin. Kısık ateşte, ara sıra karıştırarak, sebzeler yumuşayana kadar pişirin (yaklaşık 15-20 dakika).

İstiridye Mantarı Pişirme:

Ayrı bir tavada tereyağı ve zeytinyağını eritin. Kıyılmış sarımsağı ekleyip hafifçe soteleyin. Doğranmış istiridye mantarlarını ilave edip, yumuşayana ve suyunu salana kadar pişirin (yaklaşık 7-10 dakika).

Çorbanın Birleşimi ve Sunum:

Pişen sebzeleri, blender yardımıyla pürüzsüz bir kıvama gelene kadar blendırlayın. Ardından, kremayı ve baharatları ekleyerek karıştırın. Hazırladığınız istiridye mantarlı sosu çorbaya ekleyin. Kısa süre kaynatın ve servis edin. İsterseniz üzerine taze maydanoz veya dereotu serpiştirebilirsiniz. Afiyet olsun!