Tarifin Hikayesi

Klasik mercimek çorbasına farklı bir lezzet katmak isteyenler için özel bir tarif. Küp küp doğranmış patateslerin verdiği kıvam ve tat, bu çorbayı benzersiz kılıyor. Hazırlaması oldukça pratik olan bu çorba, hem soğuk kış günlerinde hem de hafif bir öğlen yemeği için ideal. Ailenizle birlikte keyifle tüketebileceğiniz, doyurucu ve besleyici bir seçenek sunuyor. Malzemelerin kalitesi, çorbanın lezzetini doğrudan etkiler, bu yüzden mümkün olduğunca taze ve kaliteli malzemeler kullanmaya özen gösterin. Dilerseniz çorbanızı süslemek için taze maydanoz veya dereotu kullanabilirsiniz. Afiyet olsun!

Malzemeler

* 2 su bardağı kırmızı mercimek* 2 yemek kaşığı tereyağı
* 3 yemek kaşığı sıvı yağ
* 1,5 adet orta boy patates
* 1/2 adet orta boy havuç
* 1 adet orta boy soğan
* 1,5 çay kaşığı tuz
* 1 tatlı kaşığı iri çekilmiş karabiber
* 1 çay kaşığı pul biber
* 6-8 su bardağı su

Hazırlanış

Öncelikle soğanı ince ince doğrayıp tereyağı ve sıvı yağda kavurun. Daha sonra küp küp doğradığınız patates ve havucu ekleyip 5 dakika kadar kavurun. Kırmızı mercimekleri ekleyin ve karıştırın. Üzerine tuz, karabiber ve pul biberi ilave edin. 6-8 su bardağı suyu ekleyip, kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra kısık ateşte, mercimekler yumuşayana kadar (yaklaşık 20-25 dakika) pişirin. Piştikten sonra çorbayı blenderdan geçirerek püre haline getirebilir veya istediğiniz kıvamda bırakabilirsiniz. Sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun!

İpuçları

Daha yoğun bir aroma için, soğanı kavururken biraz daha fazla tereyağı kullanabilirsiniz. İsteğe bağlı olarak, çorbaya 1 diş sarımsak da ekleyebilirsiniz. Çorbanın kıvamını ayarlamak için su miktarını artırabilir veya azaltabilirsiniz.