Palamut Buğulama Hazırlama

Sezonun en güzel balığı olan palamut ile enfes bir buğulama tarifi sunuyoruz. Sadece birkaç sebze ve zeytinyağı ile hazırlanan bu tarif, hem pratik hem de son derece lezzetli. Malzemeler oldukça basit ve çoğu ev mutfağında zaten mevcut. Bu tarifle hem zamandan tasarruf edecek hem de damak zevkinizi şenlendireceksiniz. Deneyimli aşçılar için bile kolay olan bu tarif, yeni başlayanlar için de mükemmel bir seçenek. Aileniz ve misafirleriniz bu enfes lezzeti çok sevecek. Hazırlanışı oldukça kolay ve hızlı olduğu için her zaman tercih edebileceğiniz bir yemek.

Gerekli Malzemeler

Bu enfes palamut buğulaması için ihtiyacınız olan malzemeler şunlardır: 2 adet orta boy palamut balığı, 2 adet mor soğan, 1 adet beyaz soğan, 3 adet yeşil biber, 2 diş sarımsak, 2 adet büyük boy domates, 1/4 adet limon suyu, 4 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 çay kaşığı karabiber, 2 çay kaşığı tuz, 1 çay bardağı su, 2-3 adet defne yaprağı, 5-6 dilim limon ve 1 yemek kaşığı tereyağı. Malzemeleri temin ettikten sonra, tarifin keyifli aşamalarına geçebilirsiniz.

Hazırlanış Adımları

Öncelikle, soğanları ve yeşil biberleri incecik doğrayın. Sarımsağı ezin. Domatesleri küçük küpler halinde kesin. Bir tencereye zeytinyağını alın ve soğanları pembeleşene kadar kavurun. Ardından yeşil biberleri ve sarımsağı ekleyip 1-2 dakika daha kavurun. Doğranmış domatesleri, limon suyunu, tuzu, karabiberi ve defne yapraklarını ekleyip karıştırın. Suyu ilave edin ve kaynamaya bırakın. Temizlenmiş palamutları tencereye koyun. Üzerine limon dilimlerini ve tereyağını ekleyin. Orta ateşte, balıklar pişene ve sos kıvamlaşana kadar yaklaşık 15-20 dakika pişirin. Pişen palamut buğulamasını sıcak olarak servis edebilirsiniz.