Nefis Bir Pancar Çorbası
Soğuk kış günlerinde içinizi ısıtacak, muhteşem rengi ve lezzetiyle sizi mutlu edecek, kremalı pancar çorbamızın tarifiyle karşınızdayız. Bu kolay ve pratik tarifle, hem kendinizi hem de sevdiklerinizi şımartacağınızdan emin olabilirsiniz. Çorbanın kıvamını ve lezzetini dilediğiniz gibi ayarlayabilir, farklı baharatlar deneyebilirsiniz. Örneğin, çorbanıza biraz taze kekik veya pul biber ekleyerek farklı bir aroma elde edebilirsiniz. Kış aylarında bağışıklık sisteminizi destekleyecek sağlıklı bir seçenek olan pancar çorbası, aynı zamanda oldukça doyurucu bir yemektir. Sıcak bir ekmek ile servis ederek, keyfini daha da artırabilirsiniz. Unutmayın ki, pancar çorbası yapımında taze malzemeler kullanmak, lezzetini en üst seviyeye çıkaracaktır.Malzemeler ve Hazırlanışı
Gerekli Malzemeler:
* 3 adet orta boy pancar* 2 adet orta boy kuru soğan* 1 diş sarımsak
* 1 paket krema (tercihen %20-25 oranında yağlı)
* 3 yemek kaşığı zeytinyağı
* 1 litre su veya sebze suyu
* 1 çay kaşığı tuz (damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz)
* 1 çay kaşığı karabiber (damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz)
Çorbanın Hazırlanması:
1. Öncelikle, pancarları iyice yıkayıp, kabuklarını soyun. Küçük küpler halinde doğrayın. Soğanları ve sarımsağı da ince ince doğrayın.2. Geniş bir tencerede zeytinyağını ısıtın. Doğranmış soğanları ve sarımsakları ekleyerek, hafifçe pembeleşene kadar soteleyin.
3. Doğranmış pancarları tencereye ekleyin ve 5 dakika kadar daha soteleyin.
4. 1 litre suyu (veya sebze suyunu) tencereye ekleyin. Tuz ve karabiberi de ilave edin. Kaynamaya bıraktıktan sonra, kısık ateşte yaklaşık 30-40 dakika, pancarlar yumuşayana kadar pişirin.
5. Pişen çorbayı blenderdan geçirin veya püre haline getirin. Kıvamını kontrol ederek, isterseniz biraz daha su ekleyebilirsiniz.
6. Kremayı ekleyip, çorbayı tekrar kaynatın. (Kremayı kaynatmamak daha sağlıklı olacaktır, o yüzden düşük ateşte 2-3 dakika ısıtabilirsiniz.)
7. Servis etmeden önce, üzerine taze maydanoz veya dereotu ekleyebilirsiniz. Sıcak olarak servis edin.