Hindi But Tandır için Malzemeler ve Hazırlanışı

Bu enfes hindi but tandır tarifi, özel günlerinizin yıldızı olmaya aday! Öncelikle, 1 adet hindi butu iyice yıkayıp kurulayalım. 2 adet ince doğranmış soğanı, 2 diş ezilmiş sarımsağı, 1 adet portakalın ve 1 adet limonun suyunu bir kapta karıştıralım. Yarım çay bardağı zeytinyağı, 1 tatlı kaşığı tuz ve 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biberi de ekleyip karışımı iyice çırpalım. Hazırladığımız marinasyon karışımını hindi butunun her yerine güzelce sürelim ve en az 2 saat buzdolabında dinlendirelim. Marinasyon süresi ne kadar uzun olursa, lezzet o kadar iyi olacaktır. Dinlenen hindi butunu fırın tepsisine yerleştirelim ve önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında yaklaşık 1.5-2 saat pişirelim. Pişirme süresi, hindi butunun boyutuna göre değişebilir, bu yüzden pişirme sırasında kontrol etmeyi unutmayın. Piştikten sonra dinlendirmeyi ihmal etmeyelim.

İç Pilav İçin Malzemeler ve Hazırlanışı

Hindi but tandırın içini dolduracak nefis bir iç pilav için gerekli malzemeleri hazırlayalım. 4 su bardağı baldo pirinci iyice yıkayıp süzüyoruz. 4 yemek kaşığı tereyağı ve 1,5 yemek kaşığı sıvı yağı derin bir tencerede eritip, 2 adet ince doğranmış soğanı pembeleşene kadar kavuralım. 1 yemek kaşığı kuru nane, 1 tatlı kaşığı yenibahar, 1 çay kaşığı tarçın, 2 çay kaşığı tuz ve 1,5 çay kaşığı karabiberi ekleyip, bir dakika daha kavuralım. Yıkanan pirinci ekleyip, 2-3 dakika kavuralım. 3 yemek kaşığı kuş üzümü ve 3 yemek kaşığı çam fıstığını da ekleyelim. 5 su bardağı sıcak suyu pirincin üzerine ekleyip, kaynamaya bırakalım. Kaynadıktan sonra ocağın altını kısın ve pirinçler yumuşayana kadar, yaklaşık 15-20 dakika pişirin. Pişen pilavı ocaktan alalım ve hindi butunun içini bu lezzetli pilavla dolduralım.

Servis Önerisi

Pişen hindi but tandırı ve iç pilavı birlikte servis edebilirsiniz. Yanına mevsim salatası ve tercih ettiğiniz soslarla sunarak sofranıza renk katabilirsiniz. Özellikle yılbaşı gibi özel günler için ideal bir lezzet şöleni sunacaktır. Afiyet olsun!