Fırında Porsiyon Musakka: Hafif ve Lezzetli Bir Tarif
Klasik musakka tarifini sevenler için, daha hafif ve pratik bir seçenek sunuyoruz: Fırında porsiyon musakka! Bu tarifimizle, hem zamandan hem de kaloriden tasarruf edebilirsiniz. Geleneksel lezzeti korurken, bireysel porsiyonlarda sunumuyla sofranızı şıklaştıracaktır. Her lokmada ağzınızda dağılan enfes bir lezzet deneyimi yaşayacaksınız. Hazırlığı oldukça kolay ve hızlıdır, misafirlerinizi etkileyecek bir yemek arayışındaysanız, doğru yerdesiniz. Aileniz ve sevdikleriniz bu enfes musakkayı çok seveceklerdir. Dilerseniz yanına yoğurt veya salata da ekleyerek daha zengin bir sunum yapabilirsiniz.Malzemeler
* 1 tatlı kaşığı tereyağı* 1/2 adet orta boy soğan (ince kıyılmış)
* 2 diş sarımsak (ezilmiş)
* 1/2 adet kırmızı biber (küçük küpler halinde doğranmış)
* 100 gram dana kuşbaşı eti
* 1 tatlı kaşığı tuz
* 1 çay kaşığı iri çekilmiş karabiber
* 1 adet orta boy patlıcan (küçük küpler halinde doğranmış)
* 2 adet orta boy domates (küçük küpler halinde doğranmış)
* 2 diş sarımsak (ezilmiş)
* 1 yemek kaşığı domates salçası
* 100 gram rendelenmiş kaşar peyniri