Tarifin Hikayesi

Akşam yemeği için pratik, etsiz ve doyurucu bir yemek arayışındaysanız, işte size mükemmel bir çözüm! Bu tarif, hem lezzetli hem de yapımı oldukça kolay porsiyonluk ıspanak graten sunuyor. Özellikle yoğun geçen günlerin ardından, zahmetsizce hazırlayabileceğiniz ve sevdiklerinizle keyifle paylaşabileceğiniz bir seçenek. Hem görüntüsüyle hem de tadıyla sofranıza şıklık katacak bu tarif, herkesin beğenisini kazanacak. Hafif ve sağlıklı içeriğiyle de gönül rahatlığıyla tüketebilirsiniz. Deneyin ve farklılık yaratın! Aileniz ve arkadaşlarınız bu lezzete bayılacaklar.

Malzemeler ve Hazırlık

Tarifimizde kullanacağımız malzemeler oldukça basit ve her yerde bulunabilir. İşte size detaylı malzeme listesi:

Sebze Karışımı:

* 4 yemek kaşığı sıvı yağ
* 400 gram mantar (tercihen beyaz veya karışık)
* 1 adet orta boy patates (küp küp doğranmış)
* 1 adet orta boy soğan (kıyılmış)
* 1 çay kaşığı tuz
* 1 çay kaşığı karabiber
* 2 bağ taze ıspanak (ince ince doğranmış)

Beyaz Sos:

* 1,5 yemek kaşığı tereyağı
* 1,5 yemek kaşığı sıvı yağ
* 1,5 yemek kaşığı un
* 1 su bardağı süt
* 1/2 çay kaşığı tuz
* 1/4 çay kaşığı rendelenmiş muskat cevizi

Üst Malzeme:

* 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri (veya istediğiniz başka bir peynir)

Hazırlanış Aşamaları

Öncelikle sebze karışımını hazırlayalım. Sıvı yağda soğanı ve mantarı kavurun. Ardından patatesleri ekleyip yumuşayana kadar pişirin. En son ıspanakı ekleyip birkaç dakika daha pişirdikten sonra tuz ve karabiberi ilave edin. Ayrı bir tavada tereyağı ve sıvı yağı eritip unu ekleyin, kızarana kadar karıştırın. Sütü azar azar ekleyerek sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin. Tuz ve muskat cevizi ekleyip karıştırın. Hazırladığınız sebze karışımını beyaz sosla birleştirin. Fırın kabına döküp üzerine rendelenmiş kaşar peynirini serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana ve peynir eriyene kadar pişirin. Sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun!