Balık yemeklerinden sıkıldınız mı? O zaman bu tarif tam size göre! Klasik balık pilaki lezzetini evinizde kolayca hazırlayabilirsiniz. Taze malzemelerle hazırlanan bu enfes yemek, sofralarınıza renk ve lezzet katacak. Hem pratik hem de oldukça doyurucu olan tarifi mutlaka denemelisiniz. Aileniz ve arkadaşlarınız bu lezzete bayılacak. Hazırlık aşaması oldukça basit, pişirme süresi ise kısa. Siz de bu enfes yemeğin tadına bakmak için hemen denemenizi öneriyoruz.
Malzemeler
* 800 gram beyaz balık fileto (Mezgit veya istenilen başka bir balık türü kullanılabilir) * 1 adet orta boy soğan * 2 adet orta boy domates * 1 adet yeşil biber * 1 adet kırmızı biber * 5 diş sarımsak * 2 adet defne yaprağı * 1 tatlı kaşığı kekik * 1 çay kaşığı kırmızı pul biber * 1 çay kaşığı karabiber * 2 yemek kaşığı tereyağı * 2 yemek kaşığı zeytinyağı * 1 tatlı kaşığı tuz * 1 adet limon
Hazırlanış
Öncelikle soğanı ve biberleri ince ince doğrayın. Sarımsakları da ezin. Derin bir tencerede tereyağı ve zeytinyağını eritin. Soğanı ve biberleri ekleyip, soğanlar yumuşayana kadar kavurun. Ardından sarımsakları ekleyip bir dakika daha kavurun. Doğranmış domatesleri, defne yapraklarını, kekiği, kırmızı pul biberi, karabiberi ve tuzu ekleyin. Malzemeleri iyice karıştırıp, yaklaşık 10 dakika pişirin. Daha sonra balık filetolarını sosun üzerine yerleştirin ve üzerine limon suyunu sıkın. Tencerenin kapağını kapatarak, balıklar pişene kadar (yaklaşık 10-15 dakika) kısık ateşte pişirmeye devam edin. Pişen balık pilaki yemeğinizi sıcak olarak servis edebilirsiniz. Yanına pilav veya patates kızartması eşlik edebilir. Afiyet olsun!
Püf Noktaları
En lezzetli balık pilaki için taze ve kaliteli malzemeler kullanmaya özen gösterin. Balığı fazla pişirmemeye dikkat edin, aksi takdirde kuruyabilir. Tercihen taze otlar kullanın. İsteğe bağlı olarak, sosun içine bir yemek kaşığı domates salçası da ekleyebilirsiniz.