Nefis Bir Acılı Ekşili Çorba Deneyimi

Eşsiz lezzeti ve yüksek besin değeriyle öne çıkan bu acılı ekşili çorba tarifi, Asya mutfağının sıcaklığını sofranıza taşıyacak. Sıcak bir kış gününde ya da ferahlatıcı bir yaz akşamında, bu çorbanın eşsiz tadı damağınızda unutulmaz bir iz bırakacak. Hazırlaması oldukça kolay olan tarifimizle, siz de kısa sürede kendinize ve sevdiklerinize enfes bir yemek hazırlayabilirsiniz. Bol sebzeli yapısıyla da oldukça sağlıklı bir seçenek olan bu çorba, hem doyurucu hem de hafif bir öğün arayanlar için ideal. Tarifimizi deneyin ve lezzet yolculuğuna çıkın!

Gerekli Malzemeler

- 1 adet kabak
- 1 adet havuç
- 10-12 yaprak lahana
- 3/4 çay bardağı soya sosu
- 1/2 çay bardağı beyaz sirke
- 3 yemek kaşığı mısır nişastası
- 1/2 çay bardağı zeytinyağı
- 3 tatlı kaşığı pul biber
- 1 adet zencefil (ince kıyılmış)
- 3 tatlı kaşığı sarımsak tozu
- 8-10 adet mantar
- 100 gram tavuk eti (küp doğranmış)
- 1,5 litre tavuk suyu ve su karışımı

Hazırlanış Aşamaları

Öncelikle tavuk etini tavuk suyuyla birlikte bir tencerede kaynatın. Daha sonra ince ince doğranmış kabağı, havucu ve lahanayı tencereye ekleyin. Zencefili de ekleyip, sebzelerin yumuşamasını bekleyin. Ayrı bir kapta mısır nişastasını biraz su ile açın. Daha sonra soya sosunu, sirkeyi, pul biberi ve sarımsak tozunu ekleyin. Bu karışımı kaynar çorbaya yavaşça ekleyin ve sürekli karıştırarak çorbanın kıvamlanmasını sağlayın. Son olarak, doğranmış mantarları ekleyin ve birkaç dakika daha pişirin. Acılı ekşili çorbanız servise hazır! Sıcak olarak servis edebilir ve dilerseniz üzerine taze kıyılmış yeşil soğan veya kişniş ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun!